Läxor.

maj 8, 2016 at 6:45 e m 2 kommentarer

”Din klara sol går åter upp jag tackar dig min gud”………

Nej jag har inte blivit religiös. Ovanstående är ett litet bevis på att Jonny är lite snett ute när  han på sin blogg skriver: ”Att läxor är kontraproduktiva och inte leder till större eller på lång sikt kvarvarande kunskaper visar de flesta vetenskapliga undersökningar. ”Psalmverser ingick i de läxor, som man på den gamla goda tiden, 60- talet, blev ålagda att plugga in. Rätt eller fel kan diskuteras. Det var inget man kastade sig över med entusiasm, med det skulle göras. Versraderna sitter där fortfarande efter ett drygt halvsekel.

Nu kan man invända och säga: ”Psalmverser är ingen kunskap.” Nej ingen nyttig, men kunde man lära sig dessa så hade nog läxor som berörde något vettigare och intressant, en positiv effekt

Läxor var inte kul, men hade man suttit och sovit på lektionerna fick man väl skylla sig själv om inlärningen naggade fritiden i kanten. På den tiden förstod man att det krävdes ett visst mått av kunskap för att man skulle klara sig här i livet. Jag tillhörde den skara som kunskaperna inte flög på lätt som en plätt, så man fick jobba lite. Tråkigt som tandvärk, men jag begrep att man inte kunde ha roligt hela tiden. En och annan trist stund gör den övriga tiden så mycket roligare.

Hur hade det gått om vi hade haft tillgång till mobiler och suttit och messat på lektionstid? Ja inte hade det gått bättre, men dåtidens lärare hade haft auktoritet och förstånd nog att förbjuda vansinnet.

Beslagta mobilerna. Det är tveksamt om de skall ha tillbaka dem efter lektionstid, med tanke på all skit som messas om” kamrater”, lärare mm.

Det var bättre förr.

Entry filed under: Diverse.

Däckaren Avsnitt 18.. Läsvärt

2 kommentarer Add your own

 • 1. Jonny  |  maj 9, 2016 kl. 1:59 e m

  Nämen fy vad gammalmodiga ni är där i Gröna Köpingen…! När skolklasser besöker min arbetsplats brukar jag förresten alltid sjunga den där psalmen för de stackars storögda eleverna. Men de skrattar inte åt mig.

  Gilla

  Svara
 • 2. Gröna Köpingen  |  maj 9, 2016 kl. 2:13 e m

  Ja, vi är förvisso gamla. Och modiga, som vågar ha åsikter omskola och lärande som inte är riktigt come il faut enligt dagens synsätt. Men vi vet att vi har rätt. Tyvärr kommer vi kanske inte att få uppleva den dagen då man äntligen upptäcker att en god pedagog är en mansperson som kan svinga en rotting med kraft och vågar ge läxor som fyller all fritid och därigenom förhindrar många tillfällen till synd. Som på den gamla goda tiden

  Gilla

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Arkiv

Skriv i din e-postadress för att få notiser om nya inlägg på Gröna Köpingens Blogg!

Gör som 39 andra, prenumerera du med.

Kalender

maj 2016
M T O T F L S
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  


Humor
Fler besökare till bloggen
Blogglista.se


%d bloggare gillar detta: