Blondin-Balles blogg.

maj 24, 2016 at 2:51 e m Lämna en kommentar

Ännu ett livstecken från vår vän i obygden”, Blondin-Balle”. Det är tätt mellan given, men han har nog ett uppdämt behov av att få prata av sig. Det är snällt och medmänskligt att ni lyssnar och tar del av hans berättelser. Han trycker nog själv att det är viktiga saker, och han växer som människa om han får lite uppmärksamhet.

Tjäna! Balle här.

Nu blir det spänande i byn. Det snakas om att det ska komma en gubbe och göra en film om” Olle på skogen”. Ja tror det är samma som gjort film förr om en hästman och en käring som mjölkar kor. Jag kanske får va me på ett hörn och bli berömd . Då ska ja ha min nya reklamkeps på mäj . Den ska va bakvänd så ja ser tuff ut. Det är ett skit att ha skärmen i nacken för man får solen i ögona. Men de hårda kilarna har det så. Jag vill också va hård. Hopas bara att blir nåt åat med filmen

Olle va och hälsade på för ett tag sen .Mossan bjöd på gropkakor och ett par supar. Det blev sent så Olle fik sova över. Han e go han, Olle. Han berättade historier från sin tid på sjön. En gång så fick han så mycke gädda i en ryssja att båten sjönk. Det var senaste gången Olle badade.

Mossan har blitt å med reglera. Hon e för gammal. Men hon är ojämn i humöret ändå. Det är orättvist att bara fruntimmer har moms eller va det heter. De kan bära sej åt hur som helst. De skriker å gapar, men de e bara att skylla på momsen. Jag har näsblod ibland men inte får jag leva faen för det. De e inte rätvist.

Nästa veka ska ja åka till OP och höra hur de går me skotarn. Den har vatt där länge nu. Hästen är halt och måste vila i stallet, så jag får brossla timret till bilväg själv. Jag har åtage mej en drivning hos Olle och de e jobbit. Södra ska ha så långt timmer nu för tiden så stockarna blir tunga att släpa. Men de e bra träning. Ja slipper gå på gyn för å träna. Ganska fånit att betala pengar för å bli trött. Stå på ett löpband och springa utan att komma nånstans verkar inte redit klokt.

Mossan är lite lessen, för katten e dö. Vi glömde släppa ut han när vi rökte bort ohyra efter Olle på Skogen. Mossan hade en burk cyanväte som hon fått efter morfar. Mossan är lessen men fåglarna e glada. Nu får de ha sina ungar ifred. Mossan skriker å gapar om att ja ska bära in veden som ja lovade förra veckan.

Vi har bara vedspis. Folk i stan tyker de e mysigt med vedspis o grill i trägården. Där lagar de maten på sommarkvällar trots att de har elspis i köket. Vi har mysigt hela tiden men de e jobbit med veden

Nu måste ja sluta för ja hör att de kommer en traktor på vägen. Låter som en BM-Viktor. Måste kola om de e rätt.

Ha at! Balle

Entry filed under: Diverse.

Ansvarskännande. Kompetens.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Arkiv

Skriv i din e-postadress för att få notiser om nya inlägg på Gröna Köpingens Blogg!

Gör som 39 andra, prenumerera du med.

Kalender

maj 2016
M T O T F L S
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  


Humor
Fler besökare till bloggen
Blogglista.se


%d bloggare gillar detta: