Kompetens.

maj 28, 2016 at 11:27 f m 1 kommentar

Vi har i dagarna bevittnat en regeringsombildning. Det var säkert ett klokt drag och välmotiverat. Lite nytt friskt blod som ersättning för avpolletterad inkompetens är bra. Nu handlar det inte bara om nytt blod, utan också nygammalt.

Att vara minister i en regering trodde vi handlade om kompetens. Inte bara när det gäller att föra sig i maktens korridorer utan också om gedigna sakkunskaper i de frågor som man fått på sitt bord. Därför begriper vi inte hur man kan flyttas från det ena departementet till det andra utan vidare. Vi kan ta Margareta Winberg som ex. Ena gången är hon näringslivsminister nästa har hon hand om jordbruk och jämställdhetsfrågor. Hennes tid som jordbruksminister var ingen succé. Nu har vi ingen jordbruksminister längre utan en landsbygds-dito. Sven-Erik Bucht som enligt tidningsnotiser nyligen inte ville diskutera skarvproblematiken med Anders Åkesson. Det borde han ha gjort.

Vi skall be vår naturexpert Allvarlige Alvar bena ut det här med skarvproblematiken. Ni som inte tycker om att man ifrågasätter skarven, kan vässa argumenten till en givande diskussion med Alvar. Han är snart på gång.

Entry filed under: Diverse.

Blondin-Balles blogg. Blås- och Bluesfestivaler

1 kommentar Add your own

 • 1. Bert  |  juni 4, 2016 kl. 9:34 f m

  Det har fan i hel… inte funnits en kompetent regering i Sverige sedan Tage Erlanders och Gunnar Strängs tid som svenska folkets maktutövande representanter.
  Nuvarande regeringskoalition med sosse-miljöparti-kommunist-islamistanhang är till stor skada för svenska folkets välstånd och hälsa nu och i framtiden – en dårjäv… regering.

  Alliansregeringen + MP med moderatarslet, landsförrädaren Fredrik ”öppna era plånböcker(hjärtan)” Reinfeldt som statsminister och den Centerpartistiska norrlandsfjolan Maud Olofsson(näringsminister) i spetsen håller dock fortfarande ohotat förstaplatsen som den mest inkompetenta och ansvarslösa regering som någonsin har tillåtits inneha regeringsmakten i Sverige.

  Gilla

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Arkiv

Skriv i din e-postadress för att få notiser om nya inlägg på Gröna Köpingens Blogg!

Gör som 39 andra, prenumerera du med.

Kalender

maj 2016
M T O T F L S
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  


Humor
Fler besökare till bloggen
Blogglista.se


%d bloggare gillar detta: