Blues och annan musik.

juni 1, 2016 at 5:57 e m Lämna en kommentar

Mönsterås Bluesband fick bara fyra fjädrar av Barrans musikrecensent. Inkompetent snålhet. Men det är kanske så som recensenten påtalade att det är svårt att bli” profet i sitt eget land”. Nej man skall ha annan hudfärg och komma från andra sidan atlanten. Då får man högsta betyg.

Vi lämnar Bluesbandet och övergår till andra musikaliska övningar. Min lagvigda och undertecknad har en målsättning att se ett antal av musikens förgrundsfigurer innan de, eller vi, går ur tiden. Det börjar bli bråttom.

Nu senast var det en gammal legend (71 år) som pockade på uppmärksamhet och föranledde en resa till kungliga huvudstaden. Det är knappt att jag, djupt sjunken i jazz och bluesträsket, vågar erkänna att det handlar om Rod Stewart. Men vi tycker nog att ”Roddan” håller än och vi ångrar inte besöket. Stewart har gjort klassiska melodier som kommer att spelas långt efter att Linda Bentzing, Lasse Winnerbäck och Tomas Ledin fallit i barmhärtig glömska.

Publiken var något av det mest städade jag skådat i ett sådant sammanhang. Vi kom lite sent och Globen var redan fylld. Vi höll på att vända i dörren, övertygade om att vi kommit fel dag och att vi istället hamnat på något frireligiöst riksmöte.

Medelålders, välkammade, städade satt de där i bänkarna och man skådade inte ett enda par trasiga jeans eller iögonfallande tatuering. Man de kunde ge uttryck för sin belåtenhet med musiken.

Konserten var klart godkänd även om Rod själv stod för den smaklösa klädseln. När han tog av sin silverfärgade kavaj blottades en skjorta som kunnat skrämma även mentalt stabila hästar i sken

Resans roligaste inslag hittade vi i baren på hotellet. Med ett glas rött till hustrun och en alldeles för liten” Oban” till mig, slog vi oss ner i en soffa. I ett hörn sitter redan en ca 40 årig gentleman med en padda i knät och mobilen vid örat. Lite lagom nonchalant nedhasad med armen över huvudet. Avslappad och elegant.

Jag skall återge en del av hans samtal, levererat med en volym som ingen kunde undslippa, med en dialekt som de har som ”eter reker”( Punkterna illustrerar pauser när hans telekompanjon pratar och det hörde vi naturligtvis inte. Kanske lika bra det.)

 

Tjena Berra! Läget? ………………… Jo för faen. Det är fulla segel. Kommer precis hem från Dubai och där har vi ledningsgruppen sytt ihop något alldeles extra……………………………… Nej för faen, Det är fullt ös och det handlar att antal mille. Ja faktiskt en jäla massa nollor. Det är ett upplägg som är vattentätt och som kan generera en del rostfria stålar,…………………………………………… Ja för faen. Klart jag kommer till regattan. En del av polarna kring vännen Jacob är där och vi skall snacka lite affärsupplägg mellan benen………………………………….Nej för faen. Hahahahahaha. Vi skall va med och segla och ett ”ben” är ju för faen ett delsträcka i racet. Hahahahahahaha Visste du inte det, Driver du med mej…………………………….. Hahahahaha. Men kul att du har kvar intresset för brudar. Jag gungar en blondin som inte skäms för sig. Jäla vilken upplevelse……………………….. Jo för faen. Maggan och jag är gifta än, så du håller käften, men man får en helvetes aptit när man äter ute. Och lite snedsprång har ingen dött av om de inte har aids Hahahahahahahahaahahaha. …………………………… För helvete Berra. Ligger du med en fotomodell? Fy faen Du ska vara försiktiga med de som är för magra. De kan vara sjuka både här och där. Nej lite fläsk som rockar loss är hälsosamt och ofarligt……………………. Ska du va med och lägga bud på en fastighet på Wärmdö? Jävla potential. Kan bli hur bra som helst. Men det handlar inte om småsmulor…………………………………… Nej för faen Berra. Jag vet att du är solid. Fundera, jag har en ide om hotell och konferens. Jäla potential.

Så där malde han på i det oändliga och man kunde nog ana en viss belåtenhet över att han hördes i hela baren. Om det fanns någon substans bakom svamlet får vi nog aldrig veta, men det skulle förvåna om han kommer att figurera i skvallerspalternas reportage från Sandhamn. Skulle så vara så får vi inte kännedom om detta, eftersom gott förstånd och omdöme förhindrar oss att ta del av det skrivna i dessa publikationer

Fy fan för uppblåsta nollåttor. Vi föredrar nog” Blondin-Balle.”

Det verkar inte vara så att ”Stockholmare är smartare än lantisar”

 

Entry filed under: Diverse.

Blås- och Bluesfestivaler ”Talibanekologi”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Arkiv

Skriv i din e-postadress för att få notiser om nya inlägg på Gröna Köpingens Blogg!

Gör som 39 andra, prenumerera du med.

Kalender

juni 2016
M T O T F L S
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930  


Humor
Fler besökare till bloggen
Blogglista.se


%d bloggare gillar detta: