Surr i Kupan?

juni 18, 2016 at 6:40 f m Lämna en kommentar

Muslimska elever vid högstadieskolan” Bikupan” i Lessebo har fått tillgång till ett rum för bönestunder på rasterna. Detta har orsakat visst uppseende. Skolan skall vara, som det heter”, Icke konfessionell” vilket lett till viss inskränkning vid de traditionella skolavslutningarna i kyrkan. Det har blivit ett Herrans liv om någon präst i dessa sammanhang tittat lite lystet på bibeln eller tafsat efter psalmboken. Nu stundar tydligen andra tider.

För att få frågan sakkunnigt belyst besöker vi traktens endakvarvarande friskola, nu när skogshuggarna, under” Misshushållningssällskapet” ledning, flyttat från trakten.

Vi söker upp Agne Ostiker, rektor på friskolan AC . Vi hade från början inte riktigt klart för oss vilken inriktning skolan har men AC visade sig stå för ” Ateistiskt Centrum”

”Vi är en friskola i ordets rätta bemärkelse,” säger rektor.” Skolan hålls fri från alla religiösa strömningar av vad slag det vara må. Om sanningen skall fram, och det skall den undantagsvis, måste vi erkänna att vi fuskar lite vid antagning av elever. Endast barn till dokumenterade hedningar kommer in. Vi är fri- religiösa i ordets rätta mening. Eftersom vi är en vinstdrivande skola har vi definitivt inte råd att avsätta lokaler till bön. Ja om sanningen än en gång skall fram, har vi inga lokaler alls. Detta är kostnadseffektivt och gynnar våra ägare. Nej här är det fritt från böner och böneutrop. Den enda vi hör är aktieägarnas bön om ökad utdelning. I det fallet är de fullständigt obönhörliga.”

 

Entry filed under: Diverse.

Dags för lite politik? ”Den blomstertid nu kommit”………. Och gått

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Arkiv

Skriv i din e-postadress för att få notiser om nya inlägg på Gröna Köpingens Blogg!

Gör som 39 andra, prenumerera du med.

Kalender

juni 2016
M T O T F L S
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930  


Humor
Fler besökare till bloggen
Blogglista.se


%d bloggare gillar detta: