Tafs och tjafs.

augusti 4, 2016 at 1:53 e m Lämna en kommentar

Tafsande är högsta mode. Ett oskick som naturligtvis skall stävjas. Stackars flickebarn får sin behag undersökta av obegåvade typer som borde låsas in.

Detta skall inte ske, men är inget nytt. Vi med några år på nacken har sett mängder av halv- och helfullt slödder som på dansbanor och i korvköer tafsat och slafsat på mer eller mindre motsträviga offer. ”Låt bli mej din djävla lurk” En örfil, och sedan var allt frid och fröjd, glömt och förlåtet.

Ofoget har nog alltid funnits. Det nya är att det sker i grupp, och förövarna är inte alltid av svenskt helylle.

 

Hur ser det ut i Gröna Köpingen? Tafsas det? Var, när, på vem och av vem? Vi tar kontakt med en man som nog får betraktas som en halvprofessionell aktör: Grosshandlare Eberhart Khohsing, som vi hittar vid hans stambord på punschverandan på ”Statt”. Khosing har daskat fler servitriser i stjärten än någon annan i länet, ja kanske hela riket.

”Nå Eberhard. Hur ser du på den nya tafsar- trenden” ” Nya trenden”? skrockar Eberhard, samtidigt som servitrisen Lovisa visas uppskattning i form av handpåläggning i de nedre delarna. ”Det är väl för bövelen inget nytt. Jag har suttit här på verandan ända sedan jag som 15- åring fick följa med min far på bordell för inskolning i manligt hantverk. Sedan blev det punsch och servitriser, och jag fick redan tidigt ett gott handlag.

Här på Statt tar vi bättre bemedlade oss vissa naturliga rättigheter och vi har krögare Oxbhringa på vår sida. De jäntor som gnäller och klagar får sparken och ersätts av mer samarbetsvilliga, med bra utseende och vid gott hull.  Nej tvi faen! Det är för mycket gräll, feminister och annan skit. Det var bättre förr när vi grosshandlare och godsägare åtnjöt större, rättmätig särbehandling. Ja nog särades det alltid, bland servitriser och pigor”, skrockar Grosshandlare Khosing, medan en sexa Carlhamnspunsch försvinner i hans rödmosiga ”nia”.

Vi lämnar verandan efter att vi fått en fläkt av den gamla goda tid, då överklassens beteende var minst lika anstötligt som idag.

Entry filed under: Diverse.

Hövdingen Risk-polischefen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Arkiv

Skriv i din e-postadress för att få notiser om nya inlägg på Gröna Köpingens Blogg!

Gör som 39 andra, prenumerera du med.

Kalender

augusti 2016
M T O T F L S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  


Humor
Fler besökare till bloggen
Blogglista.se


%d bloggare gillar detta: