Förvåning

augusti 18, 2016 at 1:25 e m Lämna en kommentar

Med viss förvåning noterar vi att Dan Eliasson ännu inte fått sparken. Nåja. Det kommer nog vad det lider. Däremot har gymnasie- och kunskapsminister Aida Hadzialic fått gå, efter ett par glas rött innan hon satte sig bakom ratten. Saknar ministern kunskap om gällande lagar?

Lokalt händer det inte så mycket. Det närmaste vi kommer en politisk skandal är en hastighetsöverträdelse begången av kommunalrådet i vår grann- och vänort Mönsterås. Roland Åkesson har haft lite för bråttom tidigare och nu får han ånyo gränsla velocipeden under ett par månader.  

Hur är det med laglydnaden hos vårt eget kommunalråd här i Gröna Köpingen?  Hastar också han fram i lagstridigt tempo? Vi tar kontakt med Åke Rolandsson för en kommentar: ” I enlighet med vår gröna framtoning har vi sedan en tid slutat med framfart som baserar sig på fossila bränslen. Vi cyklar för egen maskin vid kortare förrättningar, men gäller det längre transporter så är det häst och vagn som gäller. Sedan gamla anrika” Hästhållningssällskapet” lagt ner sin verksamhet vid en anläggning i grannskapet och ersatt de fyrbenta invånarna med tvåbenta har det frigjorts en del flinka dragare som kommer väl till pass. Själv har jag haft turen att få tillgång till en bastant märr av nordsvensk typ, ”Järvsö- Babs, ”som jag spänner framför giggen när jag själv sitter vid tömmarna. Vid längre transporter tar vi droskan som Hasse Maxi framför med bravur. Vid enstaka högtidliga tillfälle blir det fyrspann framför kommunens parad- landå. ”

Se där, så bra det kan bli. En onödig och obegriplig nedläggning och flytt av etablerad och tidigare väl fungerande utbildning, får plötsligt en lite positiv, miljövänlig touche.

Entry filed under: Diverse.

Risk-polischefen. Lokal irritation.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Arkiv

Skriv i din e-postadress för att få notiser om nya inlägg på Gröna Köpingens Blogg!

Gör som 39 andra, prenumerera du med.

Kalender

augusti 2016
M T O T F L S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  


Humor
Fler besökare till bloggen
Blogglista.se


%d bloggare gillar detta: