Livskvalitet.

september 28, 2016 at 7:15 f m Lämna en kommentar

Jag förstår inte hur folk klarar sig utan en morgontidning. En gammal hederlig i papper och inte något modernt digitalt tjafs. Vilken njutning att i morgonväkten skicka ut hustrun till brevlådan och se henne komma i retur med tidning och en kopp te på sängen. Det är livskvalitet, bara förunnad den som har prenumeration och en väldresserad fru.

Vad står det då i bladet? Det mesta har kanske nått öga och öra via TV och radio men tidningen har andra små guldkorn som den uppmärksamme hittar. Det kan vara små bagateller utan nyhetsvärde, men som föranleder ett leende eller skratt.

Vem har uppmärksammat att fastighetsannonser kan vara roliga och tankeväckande. Jag kan inte låta bli att fundera på vilken anskrämlig framsida ett hus har, som annonseras som:” Generös villa med fantastisk baksida” Vilket skriande renoveringsbehov har: ”Äldre charmig villa med potential.” Lite kul i all sin enkelhet.

Baksidans citat är ofta roliga och underfundiga: ” Den gång jag ser en joggare som ler skall jag överväga saken” eller: ”Beviset på att det finns intelligent liv i rymden är att de inte kommit hit”.

Vi har i dagarna nåtts av det glädjande beskedet att det finns vatten på Jupiters måne. Vad kul! Tråkigare är att vattnet vi har på den här planeten behandlas illa.  Jag fick en gång lära mig att den vattenmängd vi har på jorden är konstant men den finns ibland i för liten mängd på ett visst ställe, och för mycket på annat håll, av växlande kvalitet.

På Öland har man för lite vatten. Det kanske orsakat att årets pumpor på Skördefesten inte är så stora att de föranleder reportage i tidningen.

Entry filed under: Diverse.

Licensfritt. Självförsörjning.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Arkiv

Skriv i din e-postadress för att få notiser om nya inlägg på Gröna Köpingens Blogg!

Gör som 39 andra, prenumerera du med.

Kalender

september 2016
M T O T F L S
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  


Humor
Fler besökare till bloggen
Blogglista.se


%d bloggare gillar detta: