Avgång.

oktober 19, 2016 at 11:54 f m Lämna en kommentar

Egentligen skulle vi i dag börjat publicera GAS valmanifest men händelser i grannskapet kräver en kommentar. Vi tänker naturligtvis på nyheten att kommunalrådet Roland Åkesson i vår grann- och vänkommun Mönsterås, meddelat sin avsikt att avgå.

För oss här i Gröna Köpingen kanske det saknar betydelse eftersom” Grön Ansamling” GAS redan nu kan utropas som segrare i 2017 års lokalval men vi bryr oss om våra grannar och vill dem inget ont.

Roland Åkesson har suttit på kommunalrådsposten i 31 år. En anmärkningsvärd bedrift, för vilken han understundom fått skit för från olika håll. Det förstår vi inte. Det råder så vitt vi kan förstå fria och demokratiska val även i Mönsterås och om nu invånarna har varit nöjda med RÅ så är det väl naturligt att han suttit kvar så länge han efterfrågats

Min Bloggande kollega Jonny Nilsson tror att Rolands avgång kommer att gynna centern. GK-bloggen är inte så säker på det. Åkesson är unik och har en enastående förmåga att förmedla trovärdiga budskap och att hitta hans like blir inte lätt. Centern har ett antal påläggskalvar men vem är bäst skickad? Jag tror i likhet med Jonny att man skall blicka österut.

Bloggen är inte övertygad om att Jonny har rätt när han spår att väljarna av gammal vana kommer att rösta på Centerpartiet ”för att hedra Gammelfar.”

 Det finns andra politiska fraktioner.  Sossarna har en frontfigur med sympatisk framtoning. Han har till och med har haft modet att ibland berömma de styrande för goda gärningar. Även han har fått skit för detta. Det är väl bra om man kan tycka att också ”motståndarna” gör något vettigt. Konfrontation för konfrontationens egen skull är ganska korkat.

Nu lämnar vi Mönsterås och koncentrerar oss fortsättningsvis på det politiska livet här i GK. Vi utlovar ett valmanifest utöver det vanliga. Håll uppsikt!

Entry filed under: Diverse.

Äntligen måndag. Ödesval.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Arkiv

Skriv i din e-postadress för att få notiser om nya inlägg på Gröna Köpingens Blogg!

Gör som 39 andra, prenumerera du med.

Kalender

oktober 2016
M T O T F L S
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  


Humor
Fler besökare till bloggen
Blogglista.se


%d bloggare gillar detta: