Ödesval.

oktober 20, 2016 at 7:34 f m Lämna en kommentar

”Ödesval” är ett begrepp som man tar till för att mana väljarna till urnorna. Det kan ibland upplevas som lite tjatigt och missbrukat. Nu närmast är det valet i Förenta staterna som betraktas som ödesmättat. Vi håller inte med. En halvtokig affärsman eller ett halvgammalt fruntimmer på världens mäktigaste post kan kvitta. Inget av alternativen är särskilt läskande, men måste vi välja så får det bli blir Clinton.

Nej ,vi koncentrerar oss på hemmaplan, och vårt nygamla ”GAS” ligger i startgroparna för jakten på makten, lokalt och i riket. Den svenska valrörelsen är normalt en ganska seg och trist historia. Kombattanterna råskäller på varandra och ger inga svar på raka och enkla fråga. Det skall vi inom GAS ändra på. Hur konstigt det än låter skall vi ta efter delar av den amerikanska valrörelsen. Vi vill ha lite fart och fläkt, precis som i Staterna, där entusiastiska anhängare gapar och skriker och vinkar med banderoller och bär sig åt.

Bloggen tycker att valrörelsen skall vara lättsam, ja ett rent nöje. Man kan vid debatter och sammankomster tänka sig ett gäng lättklädda damer, som i stil med amerikanska s.k. Cheerleaders står och viftar med små bollar och de egna attribut som de kan få i svängning. Dessa glädjeflickor skall tävla inbördes, och den som får flest röster på valdagen blir vald till” Miss Nöje” och blir med automatik kulturminister i kommande regering. Vi tror att dessa attraktiva kvinnorörelser kan locka nya väljare till urnorna. Personer som annars inte lämnat soffan.

Minnesgoda läsare kommer säkert ihåg hur GAS:s  kassaskåpssäkra seger år 2014 förbyttes i strul och kaos med valsedlarna. Detta skall inte hända igen, men för säkerhets skull skall vi nu börja trumma in vårt valmanifest så att ingen behöver tveka på valdagen. Ni kommer att känna igen er, även om vi gör smärre ändringar i manifestet. Vi gör likadant som tillförne. Punkterna presenteras utan inbördes rangordning, förutom den första och viktigaste: Återinförd sträckjakt på Morkulla (Scolopax rustikula).

Skälen för återinförd vårjakt på sträckande hanfågel är så solklara att de inte behöver kommenteras vidare.( Du som mot förmodan har annan åsikt kan göra dig hörd på kommentarfältet. Vi kommer att med oomkullrunkeliga sakargument sabla ner dig)

Vi nöjer oss med detta för nu ,och återkommer med manifestets alla spektakulära påbud och förbud.

GASen i botten!

Entry filed under: Diverse.

Avgång. I förbifarten.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Arkiv

Skriv i din e-postadress för att få notiser om nya inlägg på Gröna Köpingens Blogg!

Gör som 39 andra, prenumerera du med.

Kalender

oktober 2016
M T O T F L S
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  


Humor
Fler besökare till bloggen
Blogglista.se


%d bloggare gillar detta: