Valmanifestet.

oktober 21, 2016 at 2:20 e m Lämna en kommentar

Som andra punkt i vårt manifest väljer vi att lyfta fram den samtyckeslag beträffande sexuella övningar, som så vitt vi kan förstå är på gång. Innebörden i förslaget är att ett” Nej” alltid är ett nej, men att också ett uteblivet” ja” är ett nej, och” kanske” är också ett nej, åtminstone efteråt. Ej heller ljudligt stönande kan tas som intäkt för ett medgivande. Har vi förstått det hela rätt så skall den kvinnliga parten uttryckligen be om att få vara med, om övningen skall anses vara lagligt.

Detta låter trevligt men vi tror inte att det löser problemet. Ponera att en kvinna, efter att par glas rött, blir lite kelsjuk och det hela slutar i sängkammaren eller annorstädes. Fram på morgonkvisten drabbas damen av eftertankens kranka blekhet och eftersom den manlige aktören inte var särskilt duktig i sängen tycker kvinnan att han skall få en tankeställare, och hon anmäler honom för våldtäkt. Då står vi nu igen. Ord står mot ord och det hela slutar med att tingsrätten oftast tror på kvinnan.

Detta vill GAS ändra på. Vi vill utvidga Samtyckeslagen till en lag om Samlags-tycke. Till vårt manifest lägger vi följande: Endast personer som fattat tycke för varandra skall få ha sex, och akten skall föregås av en skriftlig dokumentation där den kvinnliga parten intygar att hon, inte bara är med på sexet, utan också enträget ber om det. Intyget skall bevittnas av två ojäviga personer.

Hållbart inför domstol är naturligtvis också vittnen som övervarat akten, eller videoinspelning som tydligt visar att inget våld eller tvång förekommit.

Vän av ordning undrar kanske: Varför nämns bara kvinnan som objekt?  Orsaken är solklar: I historisk tid har aldrig en mansperson nekat att delta i sexuell aktivitet.

Vi lägger detta till vårt manifest med appellen: Inte bara GASen i botten!

Entry filed under: Diverse.

I förbifarten. Valmanifestet.3

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Arkiv

Skriv i din e-postadress för att få notiser om nya inlägg på Gröna Köpingens Blogg!

Gör som 39 andra, prenumerera du med.

Kalender

oktober 2016
M T O T F L S
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  


Humor
Fler besökare till bloggen
Blogglista.se


%d bloggare gillar detta: