Valmanifestet: Skolan forts…..

oktober 27, 2016 at 8:32 e m 2 kommentarer

– Fungerande pedagogik och dugliga lärare är viktigt men en sund maktfördelning är nog det allra viktigaste. Lärare och skolledning måste återta makten i skolan. Av populistiska skäl har man flirtat med eleverna och gett dessa befogenheter som de inte är vuxna nog att hantera. Man skall i små skendemokratiska grupper sitta och diskutera ex kursuppläggning, ämnesinnehåll och fördelning i tid och rum. Vad begriper en nyinskriven elev av detta? Det är väl rimligtvis gamla garvade lärare och skolledare som har bäst koll. Gustav Fridolin vill återinföra elevstyrda skolor. PÅ DN debatt den 25/8 ber pedagogikprofessor Jonas Linderot om ursäkt för 1990 talets pedagogiska haveri.” Elevstyrd undervisning var ingen bra idé.” Nyktra till Fridolin!

– Vidare måste en lärare få befogenhet att avhysa en stökig elev utan att bli anklagad för misshandel. Tyvärr backas sällan ett resolut ingripande upp av rektor, för denne är ofta feg och livrädd för att få skit från enögda föräldrar, så istället för beröm får läraren sparken eller blir åtminstone avstängd en tid.

– Det är väl solklart, bortom allt rimligt tvivel, att eleverna skall fråntas mobilen under lektionstid. Naturligtvis! Det bästa vore om de aldrig fick tillbaka den, så de inte kunde fortsätta att mobba sina misshagliga kamrater via SMS.

– Det finns en djävulusisk övertro på datorn som hjälpmedel i undervisningen. Den är bra i många fall men kan aldrig ersätta en duglig lärare, men som komplement: Ja.

– Återinför lite hyfs. Ner med fötterna från bänkarna. Av med den bakvända kepsen och den lymmel eller lymla som kallar lärare eller lärarinna för bög eller hora skall få så kännbart straff att de aldrig funderar på att göra om det.

– En stackare som mobbas skall inte flyttas från klassen. Det skall mobbarna. Sätt alla rötägg i en och samma klass som handhas av en storvuxen mansperson med svart bälte i karate.

Slutligen: Man kunde på försök, i smyg, återinföra en lättare form av aga för alla som gjort sig förtjänta därav.

 

Hårda bandage? Ja visst, men nödvändiga för ett snabbt tillfrisknande i ett sjukt system.

Observera. De elever som har besvär på grund av diverse bokstavskombinationer är naturligtvis normalt utan skuld och skall ha all den hjälp som skolan är mäktig att leverera.

Vi pratar om de alfarbetes-fria lymlarna som djävlas för djävlandets egen skull. Dessa skall hållas i strama tyglar.

Rösta på GAS, för en fungerande skola!

Entry filed under: Diverse.

Valmanifestet 4. Skolan. Rottingen.

2 kommentarer Add your own

 • 1. Jonny Nilsson  |  oktober 28, 2016 kl. 10:25 f m

  Låter utmärkt! Men kan vi inte få se några bilder från Gröna köpingen? Platsen är snart lika mytomspunnen som Shangri-La.

  Gilla

  Svara
 • 2. Gröna Köpingen  |  oktober 28, 2016 kl. 2:34 e m

  Gröna köpingen uppvisar en hel del likheter med Shangri-La. Ej heller här åldras befolkningen i nämnvärd omfattning, framför allt inte Boggen. Trots vår ungdomliga fysik, sätter åren sina spår när det gäller handhavande av datamaskiner. Med ålderns rätt är vi inte så duktiga att vi kan lägga in bilder. Vet helt enkelt inte hur man gör ,Annars skulle du få se på andlöst vackra bilder från ett jordiskt paradis
  Tyvärr missade vi ditt föredrag, men vi räknar med att du kör en exklusiv repris för oss på bloggen Tack på förhand

  Gilla

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Arkiv

Skriv i din e-postadress för att få notiser om nya inlägg på Gröna Köpingens Blogg!

Gör som 39 andra, prenumerera du med.

Kalender

oktober 2016
M T O T F L S
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  


Humor
Fler besökare till bloggen
Blogglista.se


%d bloggare gillar detta: