Cendré- Bellas Blogg.

november 7, 2016 at 9:42 f m Lämna en kommentar

Vi gör ett litet avbrott i presentationen av vårt valmanifest. Det är mycket som väljarna skall ta in och analysera. Ja, analys behövs kanske inte. Den är redan gjord så väljarna kan reservationslöst ta till sig budskapet utan vidare resonemang.

Det är nu ganska länge sedan vi fick ett livstecken från vår vän, mode- och livsstilsbloggen, Isabella Rövenlip eller” Cendré- Bella” i dagligt tal. Det kan vara dags för en glimt av vardagen hos en medborgare som lever ett vanligt liv, fjärran från glamour och lyx, i stil med det andra Bellor presenterar på sina bloggar. Tangentbordet till Bella.

Hej alla goa människor.

Jag blir alldeles varm i hjärtat när jag tänker på er alla ute i stugorna som vill ta del av en vanlig människas tillvaro. Det är så himla gulligt av er. Som tack skall jag bli väldigt intim och utlämnande. Det är en trend bland bloggare att dela med sig av allt. Jag är så less på alla som skriver en massa annat skräp. En del skall försöka att göra sig roliga och skriver sartir, eller vad det heter. Det är så tjatigt och tråkigt.

Nu skall jag berätta om en helt vanlig dag i mitt liv, tillsammans med min gulliga make Rutger.

Jag vaknar vid åttatiden. Det är lördag. Regnet piskar mot rutan och vinden viner i en fönsterspringa. Trots det hör jag hur Rutger snarkar och jag skyndar mig upp innan han vaknar. Han drog i sig ett helrör i går kväll och efter en sådan omgång kan han bli lite burdus om det drar ihop sig till morgonövning.

Gud så härligt att sitta ensam med en kopp kaffe och lyssna på Lisa Syrén och ”Ring så spelar vi”. Hon är så go Lisa. Det hörs på henne att hon är såååå intresserad av vad alla säger och så skrattar hon så naturligt och okonstlat. Frågorna är svåra och ledtrådarna går jag bet på.  Jag kom fram en gång och var jättenervös. Frågan löd:” Roligt mellan fem och sju” Jag tänkte länge och svarade ” Lång arbetsdag” men det var fel. Rätt svar var: ”Sex”. Lite klurigt.

Nu hör jag att Rutger vaknar. Han rosslar och svär och plötsligt slår han i golvet med en hård smäll: ”Förbannade, djävla kattjävel.” Rutger har snubblat på katten och slagit pannan i sänggaveln.” Nu skall det satans rövmaskinfekterade aset dö.” Rutger sliter loss ett stolsben men jag lyckas släppa ut kisse innan han får in en fullträff. Rutger blöder ymnigt ur ett djupt jack i pannan men han vill inte höra talas om sjukhusbesök. För övrigt är han full av blessyrer sedan tidigare, så en mer eller mindre kan kvitta. Jag tycker det är charmigt. Han ser så tuff och råbarkad ut, som en gammal Westernhjälte. Jag ville rengöra med lite sårsprit men Rutger tog det som invärtes medicin istället.

Han somnar igen och jag tar på mig ytterkläder för att träffa Nilla och Bettan på Domus. Jag hittade en jättesnygg brandgul jacka på Sekund-hand, eller vad det heter. Den har samma färg som tagetes och jag lyser som en blomma i höstrusket. Jag tror att Bettan och Nilla blir jätteavundssjuka. Egentligen hade jag velat köpa en annan skitsnygg höftlång jacka. Den var ill-lila med stora glittrande paljetter som såg ut som reflexer, men den var för dyr. Då hade inte pengarna räckt till Rutgers ”Kosken.”

Vi flickor går och ögon- shoppar på varuhuset. Nu så här månaderna före jul finns det så mycket att titta på. Jättefina tomtar och änglar och annat vackert som behövs i hemmet. De hade en spargris som såg ut som en tomte som stod på alla fyra så att man kunde stoppa mynt i en springa i baken. Sånt tycker jag är humor.

I år skall Rutger och jag klä in hela huset i blå, göda, gröna och gula blinkande ljusslingor. Det skall bli ännu vackrare än grannens hus mitt emot. De har en släde med renar och tomtar på taket som ser väldigt naturtroget ut men våra dekorationer skall bli ännu finare. Vi skall ha blinkande vildsvin och kameler och en giraff som sticker upp halsen ur skorstenen. Alla med blinkande, vackra, kulörta lampor. Först tänkte vi ha en konstgjord sotare som tittade upp, men han skulle inte synas när det var mörkt.

Det blir nog inte billigt men jag sparade en del pengar på Domus idag. Jag köpte en storpack OB. Jag har visserligen blivit av med reglera men det var så jättebilligt att jag inte kunde låta bli. Rutger vet inte att jag är i övergångsåldern. Jag fejkar lite mens ibland så att jag får vara ifred nån gång emellanåt

Nu har jag varit så öppenhjärtig att jag rodnar, men jag tror att det är bra, för många känner nog igen sig och ser att andra har det precis likadant som de själva.

Hej för nu! Puss och kram

 

Entry filed under: Diverse.

Valmanifestet: Könslig rättvisa. Valmanifestet: Kost och hälsa.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Arkiv

Skriv i din e-postadress för att få notiser om nya inlägg på Gröna Köpingens Blogg!

Gör som 39 andra, prenumerera du med.

Kalender

november 2016
M T O T F L S
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  


Humor
Fler besökare till bloggen
Blogglista.se


%d bloggare gillar detta: