Valmanifestet. Decentralisering.

november 10, 2016 at 1:00 e m 2 kommentarer

Riket har i många stycken drabbats av genomgripande förändringar. Inte bara förändringar utan också försämringar. Vi nöjer oss med att peka på tre fatala missgrepp: Kommunalisering av skolan. Omorganisation av polisen med ex. centralt placerade larmoperatörer, utan lokalkännedom. Slopad sträckjakt på Morkulla

Nu har något sysslolöst ljushuvud hittat på att vi skall ha s.k.” storregioner”. Detta bara för att ha något att göra och framstå som progressiv: ” Titta här vad jag har hittat på”. Alla som hävdar innehav av sunt förnuft begriper att detta är stolligheter.

Vid närmare efterforskning visade det sig att ”ljushuvudet” är Barbro Holmberg. Kanske mest känd som f.d. svärmor till Tiger Woods.  Hon skulle ha lagt sin överloppsenergi på att hålla koll på svärsonen istället för att hitta på regional djävulskap

När GAS kommer till makten, och det gör vi, så skall alla centraliseringssträvanden kriminaliseras. Vi skall gå  rakt motsatt väg:

När det gäller polisen så skall de gamla hederliga och lättbegripliga benämningarna Landsfiskal och Fjärdingsman åter komma till heders. Personer som har god lokalkännedom och vetskap var buset finns att hämta för fängsligt förvar på den lokala polisstationen som skall vara bemannad dygnet runt.

Nuvarande länsindelning skall brytas ner i små lätthanterliga enheter. Exempelvis så kommer Gröna Köpingen att indelas i fyra minilän: GK nord, GK ost, GK syd, och GK väst.  På så sätt kommer invånarna nära makten och känner sig sedda och delaktiga.

Det finns hur många exempel som helst på fruktbringande decentralisering.

GAS går till val under parollen: Stort är inte stort. Smått är stort!

Entry filed under: Diverse.

Stor lokal TV- satsning. Blondinballes Blogg.

2 kommentarer Add your own

 • 1. Jonny  |  november 10, 2016 kl. 8:34 e m

  ”Landsfiskal” och ”Fjärdingsman”! Då behöver jag inte fundera mer på vilka jag ska rösta på i nästa val.

  Gilla

  Svara
 • 2. Gröna Köpingen  |  november 11, 2016 kl. 12:27 e m

  Jonny! Du är hjärtligt välkommen in i vår varma partigemenskap. Du är som klippt och skuren för posten som Historieminister. Det är viktigt med någon som håller koll på det som varit: Den gamla goda tiden då allt var så mycket bättre. Vad vet vi om framtiden? Inte ett skit, men vi vet hur bra vi hade det förr. Rösta på GAS, för en sund regression

  Gilla

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Arkiv

Skriv i din e-postadress för att få notiser om nya inlägg på Gröna Köpingens Blogg!

Gör som 39 andra, prenumerera du med.

Kalender

november 2016
M T O T F L S
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  


Humor
Fler besökare till bloggen
Blogglista.se


%d bloggare gillar detta: