Storsatsning.

november 12, 2016 at 9:59 f m Lämna en kommentar

Vilken fantastisk morgon. Fem grader kallt och en rykande färsk ”Termometern-OT” ligger och väntar i brevlådan. Eftersom jag lever i ett jämlikt förhållande har jag inte hjärta att neka min kära hustru en tur ut i vinterlandskapet. Med väl anpassad ordergivning skickas hon ut efter tidningen. Hon återvänder med densamma och en kopp rykande hett te. Min bloggande kollega Jonny deklarerade en avog inställning till denna underbara dryck, liksom till en annan gudagåva: Whiskey.  Hans trevliga historiska föredrag har indikerat ett gått förstånd, men även solen har fläckar.

Hustrun är lite frusen och kryper tillbaka ner i sänghalmen igen. De är inte utan än att man är lite avundsjuk på hennes uppfriskande promenad.

Vad står det då i Termometern: Jo det är stora saker på gång i våra grannsocknar. Efter debaclen med redan från början dödsdömda storvulna projekt som” Fansådumt” ” Cirkel res bort” och ”Häxparken” kanske detta låter genomförbart.  Det är alltså ett par entreprenörer som skall satsa på storskalig tomatodling med ca 200 arbetstillfälle i släptåg. Jobb som kan gynna de nyanlända för det finns inga inhemska arbetare som befattar sig med att plocka tomater eller jordgubbar mm.

Vi får hoppas på lite ketchupeffekt efter allt som tidigare misslyckats. Först blev det inget, sen blev det inget igen, men nu kommer allt på en gång i form av en helvetes massa tomater. Synd bara att storskaligt odlade tomater inte smakar tomat, utan något helt annat. Inte några delikatesser. En god solmogen tomat skall plockas intill en varm husvägg med sina rötter i hederlig småländsk mylla.( Det blev lite fel: Inte huset, tomaterna).

Vidare läser vi att förre Landshövdingen Stefan Carlsson fått Södra Kalmar läns lantmannaklubbs växtodlarpris. ”Att han trampat i sitt klaver är inget som vi bryr oss om” säger en styrelsemedlem. ”Sitt klaver”? Det får det att låta som en privat liten bagatell som ingen har med att göra. Så är det inte. Han har meriterat sig för avskedet. Måhända också för växtodlarpriset, vilket kanske kan göra honom lämpad för ett konsultjobb på den tilltänkta tomatodlingen

Vad mer?  Krönikör Eva Bergfast- Andersson skriver om kvarglömda soppåsar i bilen. Vi känner igen det där. Hon är inte ensam. Vi gör sammalunda

Entry filed under: Diverse.

Blondinballes Blogg. Politisk oro.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Arkiv

Skriv i din e-postadress för att få notiser om nya inlägg på Gröna Köpingens Blogg!

Gör som 39 andra, prenumerera du med.

Kalender

november 2016
M T O T F L S
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  


Humor
Fler besökare till bloggen
Blogglista.se


%d bloggare gillar detta: