Kulturell brist.

november 15, 2016 at 4:09 e m Lämna en kommentar

Kulturen har kommit lite i skymundan på senare tid. Presidentval och manifest har tagit all uppmärksamhet, därför kan det vara dags för lite själslig odling.

Vi söker upp författaren och intendenten Pär Lageröl på Hembrygdsföreningen för att efterhöra om det är några kulturella övningar på gång. Hembrygdsgården har, tillsammans med Biblioteket, blivit något av centrum för kulturell verksamhet i GK

”Nå Per. Vad kan vi förvänta oss?”

Jo, vi planerar att sätta upp mitt eget verk: ”Jäst hos verkligheten”. En spännande historia om driftiga personer, som jagade av ordningsmakt med en gammalmodig inställning till nyföretagare, ägnar sig åt privat fermentering

Ursprungligen hade vi planerat ett uruppförande av Martin Harryssons ”Vägen från Klockrike” men ledningsgruppen tyckte att det innebär en för stor satsning i nuläget. Tiden är inte riktigt mogen än.

Sommarens stora satsning blir en konstutställning som vänder sig till lite udda sällskapsdjur. Vi erkänner att vi inspirerats av Kalmars konstmuseums utställning för hundar. Vi går ett steg längre och satsar på en publik bestående av akvariefiskar, ormar, hamstrar, sengångare och vandrande pinnar. Vi har lyckats engagera Ivo Stolletorp som inspiratör och iscensättare. Utställningen har arbetsnamnet:” Konceptionella konstigheter”

För att få en gedigen utvärdering har vi kontaktat några djurkommunikatörer som skall intervjua de två, fyr, mång- och obenta besökarna. Vi har ännu inte kommit i kontakt med någon som behärskar vandrande pinnars språk, men vi jobbar på det.

Slutligen kan vi berätta om en spännande happening som skall iscensättas av vår kulturguru Lill-Gull A:sson B:sson Nilsdotter Persson. I sin trädgård skall hon anordna en Skördefest där besökarna skall få delta med liv och lust. De tilldelas oömma kläder och sedan skall alla förenas i en enda stor grön extas. Man skall riva upp ogräs, morötter, palsternackor salladslök, dito purjo, blomkål, rädisor och ruccolasallad. Sedan läggs allt detta i en hög, som formas till en installation som åskådliggör människans litenhet i ett kosmiskt perspektiv.

Vi vet inte hur det går med ruccolasalladen. Hälsovårdsmyndigheten har framfört synpunkter. Eventuells får den läggas åt sidan för destruktion, så att ingen äter av den och kommer till skada.

Vi tackar Per för informationen. Trevliga saker på gång.” Installationer” är spännande. Det behöver inte vara traditionellt måleri eller skulptur utan det kan tydligen vara vad fan som helst.

 

Vi ser fram mot ett nytt spännande och kul kulturår.

Entry filed under: Diverse.

Polisiärt. Valmanifestet: Maskulinism

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Arkiv

Skriv i din e-postadress för att få notiser om nya inlägg på Gröna Köpingens Blogg!

Gör som 39 andra, prenumerera du med.

Kalender

november 2016
M T O T F L S
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  


Humor
Fler besökare till bloggen
Blogglista.se


%d bloggare gillar detta: