Dåliga kommunikationer

november 23, 2016 at 9:02 e m 1 kommentar

Personbefordran med järnväg är numera ingen hit. Lyssnar man på lokalradion, något man kanske skall låta bli, nås man i stort sett dagligen av information om inställda tåg. Mest frekvent är fenomenet vintertid, eftersom tågen inte tål snö och kyla.

Nu i dagarna är det de så kallade” Krösatågen” som stå stilla på grund av befarad brandrisk i maskineriet. Man skulle kunna vitsa till det och påstå att turerna brunnit inne. Buss ersätter och de kommer väl oftast till slut fram till rätt adress, om än sedvanligt försenade.

Tyvärr meddelas från vår grann- och vänort, Mönsterås, att de drabbats av andra inställda tåg: Lejonklubbens traditionella Luciatåg. Man har helt enkelt inte fått ihop tillräckligt med manskap, eller snarare kvinnskap.  Vad är nu detta?

Ansvariga lejonhonan, Anna- Lena, menar att orsaken är att ortens lämpliga flickor inte kan delta på grund av betungande skolarbete. Läxor och annat tar allt tid i anspråk

Här vill vi i GK peka på en annan form av bristfällig kommunikation: Hade Mönsteråsluciatågets handhavare kommunicerat med oss i GK hade problemet varit löst i en handvändning. Vi har mängder av blonda, snygga och villiga flickor som struntar i skolan och ställer upp på i princip vad som helst, när som helst.

Kom med en förfrågan nästa år, så skall vi ordna personal till ett Luciatåg som rullar i alla väder. Då kommer påtända Lucior, tärnor och snaskiga pepparkaksgubbar, att sprida ljus och glädje i en bygd som nog kan behöva lite upplysning.

Entry filed under: Diverse.

Valmanifestet: Lärarlönelyftet Cendré Bellas Blogg.

1 kommentar Add your own

 • 1. Fraams Palsing-Liite  |  november 25, 2016 kl. 7:16 e m

  ”Kom med en förfrågan nästa år, så skall vi ordna personal till ett Luciatåg som rullar i alla väder. Då kommer påtända Lucior, tärnor och snaskiga pepparkaksgubbar, att sprida ljus och glädje i en bygd som nog kan behöva lite upplysning. ”

  Välformulerat!

  Hälsningar!
  Willy

  Gilla

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Arkiv

Skriv i din e-postadress för att få notiser om nya inlägg på Gröna Köpingens Blogg!

Gör som 39 andra, prenumerera du med.

Kalender

november 2016
M T O T F L S
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  


Humor
Fler besökare till bloggen
Blogglista.se


%d bloggare gillar detta: