Så mycket sämre

november 29, 2016 at 1:56 e m Lämna en kommentar

TV- underhållningen ” Så mycket bättre”, där kända artister, och före detta kändisar, sjunger varandras låtar rullar i TV-4 på sitt sjätte år. Vi skall inte förfasa oss över detta eftersom det finansieras med reklampenningar. Det kan dessutom vara rätt trevligt ibland, beroende på vem som medverkar.

En sak skulle vi klara oss utan. Det är alla som sitter och lipar hejdlöst när de hör sin egen musik, i annan tappning. Gråter de för att de inser att den egna tolkningen är så mycket sämre?

Nu är vi inne på rubriken: Så mycket sämre.

Vi hörde på Rapport att den finska polisen är mycket effektivare än den svenska.  Minns vi inte fel så klarar svensk polis upp ca 5 procent av de så kallade vardagsbrotten. Det stora flertalet blir aldrig utredda, utan de läggens ner, i stort sett omedelbart. Finsk polis har gått en annan väg. Man lägger ner lite arbete i stället, och klarar upp i runda slängar hälften av brotten Till råga på allt är polistätheten lägre i Finland. Är svenska poliser så mycket sämre än finska? Det tror vi inte. Felet finns högre upp.

Det handlar bl.a. om en urusel omorganisation som inte fungerar. Frustrerade polismän klagar högljutt över arbetsledning och arbetsvillkor. I en del fall kräver man höga chefers huvud på ett fat. Det kanske är att gå lite långt, men se till att sparka inkompetensen. Vi behöver inte nämna Dan Eliasson , han är självskriven, men vi kan föra regionchef Annika Stenberg på tal. Polisfacket kräver att hon avgår. Som bevis på att det kan ligga något i kritiken pekar man på att 145 poliser slutat bara i år. Det måste bli en ändring. Nu kräver vi vanliga, mestadels hederliga medborgare, att det görs något.

Men. Det skall inte tillsättas några utredningar. Inga långbänkar, inget meningslöst snack. Det skall göras något NU!! Annars startar vi effektiva medborgargarden, och rensar själva ut allt tvivelaktigt slödder, inklusive inkompetenta polischefer.

Entry filed under: Diverse.

Mänsklig värme? Tidningsskriverier

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Arkiv

Skriv i din e-postadress för att få notiser om nya inlägg på Gröna Köpingens Blogg!

Gör sällskap med 39 andra följare

Kalender

november 2016
M T O T F L S
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  


Humor
Fler besökare till bloggen
Blogglista.se


%d bloggare gillar detta: