PK

november 30, 2016 at 6:55 e m 3 kommentarer

På tisdagskvällar tittar vi på ”Veckans Brott” med Leif GW och Gunilla Kvartoft. Som motvikt till glappkäftade hysteriker  som ex.Philip och Fredrik är det skönt med lite sävlighet och saklighet.

GW skräder inte orden utan benämner saker och ting vid sitt rätta namn, men i senaste programmet tycker vi nog att han var ute på lite hal is. I ett inslag berättas om en man inom hemtjänsten som lurat till sig hus, hem och en ansenlig penningsumma från en dement nittioårig kvinna.  Ett sällsynt fähundsaktigt tilltag. Tyvärr berättar GW att det handlar om en Iranier som nu lämnat Sverige och flytt till sitt hemland med förstärkt bankkonto.

Så får man väl inte säga! Man får väl inte peka ut någon ur en minoritet som har, och eller åtminstone har haft det svårt. Det kan aldrig vara politiskt korrekt. Nej låt oss hoppas att det handlar om ett missförstånd.  Det kanske inte var en man från Iran, utan någon från Idre som hamnat i utförsbacke.

En annan händelse som stör oss PK-entusiaster: För någon vecka sedan meddelade lokalradion att en liga med ett flertal inbrott på sitt samvete haffats när de skulle lämna landet med en mängd stöldgods i bagaget.  Nu drar naturligtvis den stora enögda massan den förhastade slutsatsen att det handlar om utländska brottslingar.  Det kan väl lika gärna röra sig om vanliga svenskar på semesterresa, som av försiktighetsskäl tagit med sig tjuvgodset för att ha det under uppsikt.

Vi skall inte döma, utan vara vidsynta och tro alla om gott. Allt annat är osunt och värt omvärldens förakt.

 

Entry filed under: Diverse.

Tidningsskriverier Karolinerna

3 kommentarer Add your own

 • 1. Willy  |  november 30, 2016 kl. 7:07 e m

  Som tllförordad bloggkritiker ( jag har tillfördnat mig själv ) blir det ett koncist och välförtjänt :” Ironiskt och välformulerat !”

  Hälsning!

  Gilla

  Svara
 • 2. Willy  |  november 30, 2016 kl. 11:52 e m

  Det kunde man tänka sig! ”Tyrckfel” blev det ; ”tillförordnat” skulle det vara inom parentesen!

  Hälsning!
  Willy.

  Gilla

  Svara
 • 3. Gröna Köpingen  |  december 1, 2016 kl. 4:05 e m

  Willy
  Tack för din kommentar. Det är roligt när någon reagerar. Stavfelet hade vi inte märkt om du inte påtalat det själv. Sådant händer. Om du har rätt när du tycker att det är välformulerat får andra bedöma. Men ironiskt. Icke! Allt vi skriver bär allvarets och saklighetens prägel. De som försöker vara ironiska och raljanta spiller krut på döda hökar. Det är inte så många som begriper. Man tar allt på blodigt allvar. Så skall det vara. Vi behöver allvarstyngda män och kvinnor som driver samhället framåt med bistra miner. Inget skoj, flams och trams
  ”Allvar, ansvar och absolutism ” är bloggens ledord.

  Gilla

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Arkiv

Skriv i din e-postadress för att få notiser om nya inlägg på Gröna Köpingens Blogg!

Gör som 39 andra, prenumerera du med.

Kalender

november 2016
M T O T F L S
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  


Humor
Fler besökare till bloggen
Blogglista.se


%d bloggare gillar detta: