Tidningsskriverier

november 30, 2016 at 7:52 f m Lämna en kommentar

Vi har vid ett antal tillfällen sjungit morgontidningens lov. Ja den i papper  naturligtvis. Det handlar i vårt fall om Termometern-OT.

Det är inte uteslutet att vi kommer att sordinera lovsången framöver. Varför det? Jo vi tycker oss iakttaga en smygande, stegrand” Kvällspressifiering”. Allt oftare noterar vi omotiverat stora bilder som tar hela sidor och ibland ett helt mittuppslag i anspråk. Det kan vara en färgglad speedwayförare som täcker mitten, eller som för någon dag sedan, en gigantisk bild på en från Oskarshamn härstammande, lite ojuste, hockeyback.

I dag blev vi lite gladare. Ånyo en stor bild, på en stor back. Denna gång var det Tom Linder som presenterades på en helsida. Detta kan vi ha fördrag med.  Linder är en trevlig kille, som så vitt vi vet inte gjort sig känd för fula metoder på rinken.

Men fortfarande tycker vi att bilderna dominerar lite för mycket. Varför denna” överexponering”? Har man inget att skriva om eller finns det inga kvar som kan skriva.

Ett varningens ord till berörda. Vi betalar inte prenumerationen fortsättningsvis om oskicket fortsätter.

Från hockey till bandy är inte skäret så långt. Vi hörde en liten, som vi tycker, rolig anekdot som tilldrog  sig på 60- talet då det fortfarande fanns vinterkyla så man kunde spela seriespel i bandy på naturis. I detta fall i en lägre division.

Tränaren har en son som kanske inte tillhörde begåvningsreserven, men han var så pass flink på skridskorna att tränaren tyckte att han, utan att anklagas nepotism, kunde låta sonen göra några inhopp.

Gossen skickas in på isen och efter en stund hörs fadern/ tränarens uppmuntrande stämma:” Ludvig, Ludvig. Häng på och täck 5:an”……………………………………….  Lite senare: ”Nej Ludvig. 5:an i det andra laget

Entry filed under: Diverse.

Så mycket sämre PK

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Arkiv

Skriv i din e-postadress för att få notiser om nya inlägg på Gröna Köpingens Blogg!

Gör som 39 andra, prenumerera du med.

Kalender

november 2016
M T O T F L S
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  


Humor
Fler besökare till bloggen
Blogglista.se


%d bloggare gillar detta: