Karolinerna

december 2, 2016 at 6:12 f m Lämna en kommentar

I dagarna har Mikael Odenberg utsetts till ny ordförande för Karolinska Institutet. Odenberg var försvarsminister en gång i tider, ett ämbete som han skötte bra. Han har pondus, vilket man bör ha om man skall imponera på” lede fi”.

Detta får oss att minnas vårdskandalen vid KI som rörde upp känslor. En kirurg, med tveksam bakgrund, fick härja tämligen ostört och opererade in konstgjorda luftstrupar på patienter som gick ett tragiskt öde tillmötes.

Det där vet ni redan, men mindre bekant är att en liknande skandal också drabbat” Karolinernas Fältsjukhus” i Gröna Köpingen. Efter lång tid av fred i riket, har strömmen av krigsskadade sinat. För att ha något att göra inleder frilansande amatör- fältskären, Pavlov Makaroni, en pastabagare från Italien, ett samarbete med Animaliska Kliniken i Lyckeby för att utveckla metoder för rehabilitering av husdjur av olika slag. Planen var att testa metoderna på människor, innan den togs i bruk i större skala på hundar och katter.

En av traktens bättre harhundar, hamiltonstövaren UJCH Hardrevets Steja, spräckte skallet under jakt en kall vinterdag. Hennes magnifika dubbelskall i mellanläge, förbyttes till ett föga hörbart väsande.

En tondöv medlem i Kyrkokören hade en längre tid pinat omgivningen med falska toner. Mannen blir inlagd för blindtarmsoperation och nu ser Makaroni sin chans: Nu kan han frälsa kyrkobesökarna från falsksången och ge Steja nya friska stämband.

Operationen lyckades, men när körmedlemmen vaknar ur narkosen, utan blindtarm och stämband, blir det ett helvetes liv. Man försöker sopa skandalen under mattan men det hela slutar med att Makaroni sparkas från Karolinernas Fältsjukhus, och får återgå till pastan på heltid.

Man kan kanske trots allt säga att allt slutade lyckligt: Inga dissonanser i kören och Stejas ägare kan glädja sig åt drevskall, där man kan spåra tonslingor från såväl ”Oh store Gud” som ”Oh helga natt.” Sådana hundar växer inte på träd.

Detta var naturligtvis en förfärlig historia, men samtidigt kan man tycka att det var lite synd att Pavlov Makaroni inte fick fortsätta. Pavlovs hundar kunde fått stor betydelse för den svenska stövarjakten.

Entry filed under: Diverse.

PK Valmanifestet: Matvanor

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Arkiv

Skriv i din e-postadress för att få notiser om nya inlägg på Gröna Köpingens Blogg!

Gör som 39 andra, prenumerera du med.

Kalender

december 2016
M T O T F L S
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  


Humor
Fler besökare till bloggen
Blogglista.se


%d bloggare gillar detta: