Valmanifestet: Matvanor

december 3, 2016 at 8:58 f m Lämna en kommentar

Fredagskväll. Efter en hård arbetsvecka drar det ihop sig till fredagsmys. Bloggen, som normalt står vid grytorna, har efter smärre trätor blivit frikallad från kökstjänsten och åtnjuter välförtjänt vila i TV-soffan.

Det slamrar i köket och efter en god stund kommer hustrun in och säger med len stämma:” Nu min lille gubbe skall du få Bulgur”.  Men va i helvete! Husets herre har legat och fantiserat om oxfilé med hasselbackspotatis, rödvinssky och en flaska Behnisär, och så kommer kvinnan dragande med något som heter Bulgur.  Det låter ju för bövelen som en farsot på medeltiden. Bulgur?

Det blir, på småbarnsmaner, matvägran, och bloggen somnar i vredesmod framför TV efter att ha tröstat sig med tre stadiga” Oban”

Påföljande morgon måste den nyfikenhet som trots allt väckts, stillas. Wikipedia upplyser om att Bulgur är ångkokta vetekärnor. Ett av världens äldsta preparerade livsmedel.

Nu kom saken i annat läge. Bloggen har alltid hyllat gammal hederlig mat, till skillnad mot modernt skräp som på senare tid importerats i förfärande  mängd från främmande länder.

Bulgur låter plötsligt gott, hederligt och nyttigt.

Till vårt valmanifest lägger vi följande: Alla livsmedel skall benämnas begriplig. Exempelvis skall äckliga köttfärsplattor med svampigt vitt bröd kallas vid sitt rätta namn: ”Köttfärsplattor av charkuterispill”. Inte” Big Mack med dubbelmeny ”som lurar aningslösa ungdomar att äta skräpet.  Bulgur skall benämnas ” Ångkokta vetekärnor” och förpackningen skall upplysa om den tilltalande historiken.

GAS kommer efter sitt makttillträde att kämpa för god och nyttig husmanskost.(Och huskvinnskost, så att vi inte får feministmaffian efter oss.)

Rösta på GAS: För en sund kost, i en rund kropp

Entry filed under: Diverse.

Karolinerna Allvarlige Alvar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Arkiv

Skriv i din e-postadress för att få notiser om nya inlägg på Gröna Köpingens Blogg!

Gör som 39 andra, prenumerera du med.

Kalender

december 2016
M T O T F L S
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  


Humor
Fler besökare till bloggen
Blogglista.se


%d bloggare gillar detta: