Goda råd

december 8, 2016 at 6:59 f m 2 kommentarer

Mitt i vårt eget arbete med GAS valmanifest, har vi med för GK- bloggen typisk storsinthet, tid och ork att bry oss om våra grannar. Vi tänker här på vår grann- och vänort Mönsterås.

I går tog vi tillfället i akt att lyssna på utfrågningen av de två kvarvarande kandidaterna till Kommunalrådsposten som blir vakant efter att Roland Åkesson aviserat att han stiger åt sidan.

Så vitt vi kan förstå var det två kompetenta kandidater som presenterades, en kvinnlig och en manlig. Den som blir utsedd har ett svettigt jobb framför sig. RÅ är inte lätt att efterträda.

Men här kommer några tröstens ord. Oavsett vem som blir vald, lovar GAS att generöst dela med sig av all den erfarenhet och kompetens som vi har lagrad efter alla år av framgångsrik politisk verksamhet.  Detta är något ovärderligt att ha tillgång för den nytillträdde, medan denne försöker skaffa sig varma kläder och råg i en ännu ganska oprövad rygg.

Bloggen berättar inte vem vi har som favorit. Vi såg på TV när vår statsminister inte ville beteckna Kina som en diktatur, eftersom det kunde leda till sämre affärsförbindelse. Samma här. Vi vill inte komma på kant med vinnaren, om det blir den kandidat som inte haft vårt uttalade stöd. Lite fegt, men så är det i politiken. Därför säger vi: Lycka till, både Anders och Emma.

 Må bäste man vinna!

Entry filed under: Diverse.

Förtroendeskapande Valmanifestet: Sexuella minoriteter

2 kommentarer Add your own

 • 1. Anders Johansson  |  december 8, 2016 kl. 11:11 f m

  Jag tackar naturligtvis för omdömet samt erbjudandet om råd och vägledning till oss kandidater. De eviga vänskapsbanden mellan Gröna köpingen och Mönsterås kommer naturligtvis att bekräftas efter valet. Jag hoppas mycket på att kunna utöka samarbetet med GK men vi är förmodligen i sann lokalpatriotisk anda överens om att vi inte sträcker oss så lång som till frihandelsavtal. Varor och tjänster bör ju naturligtvis i första hand inhandlas lokalt. För övrigt så förundras jag över att inte den brännheta politiska frågan om sträckjakt på morkullor kom upp på utfrågningen.

  Gilla

  Svara
 • 2. Gröna Köpingen  |  december 8, 2016 kl. 6:22 e m

  Aj, då! Det där med sträckjakten på morkulla blev en miss. Bloggen lade ner ett stort antal lappar i frågelådan ang. kandidaternas syn på jakten, men dessa kom tydligen på avvägar trots att Nordpost inte var inblandade. Var det kanske moderatorerna som medvetet valde bort denna kontroversiella fråga. Frihandelsavtal borde heta frihandelsavart. Sund protektionism inom en snäv radie är ett framgångskoncept. GK ser inte ett handelsavtal med Mönsterås Centralort som orealistiskt, men vi sätter en bortre gräns i Forsa-trakten. Hammarglo kan av uppenbara skäl inte komma ifråga.

  Gilla

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Arkiv

Skriv i din e-postadress för att få notiser om nya inlägg på Gröna Köpingens Blogg!

Gör som 39 andra, prenumerera du med.

Kalender

december 2016
M T O T F L S
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  


Humor
Fler besökare till bloggen
Blogglista.se


%d bloggare gillar detta: