Iläggning och inlärning

december 15, 2016 at 7:49 f m Lämna en kommentar

Ibland är man lite sent ute. Efter att i ett smärre vredesmod tagit del av nyheterna där man berättade om omdömeslösa föräldrar som lägger sig i undervisning och läroplaner skrev bloggen nedanstående. Dagens Termometern-OT innehåller ett ledarinlägg signerat Erik Thyselius. ”Något är galet när föräldrar läxar upp lärare”

Nu blir kanske bloggen beskylld för plagiat när det gäller kirurger och skalpeller, men så är inte fallet. Att Tryselius skulle ha plagierat oss är varken troligt eller ens rimligt. Vi publicerar inlägget och påpekar att GK:s lösning kan vara något att prova

”I  går meddelade media att landets lärarkår upplever det som ett arbetsmiljöproblem med alla föräldrar som lägger sig i och har synpunkter på undervisning och studieplaner mm. Det rings, mejlas och messas och ibland görs oannonserade och ovälkomna besök. En sjukskriven kvinnlig lärare berättade i TV att föräldrar kunde ringa på helger och mitt i natten och undra varför hon gjort si eller så, och denna förföljelse hade lett till sjukskrivning och ett beslut att aldrig mer återvända till katedern.

Man kan nog ha förståelse för lärarnas reaktion

Det kan misstänkas att en kirurg skulle bli irriterad om en patient mitt under en operation skulle ha synpunkter på skalpell-föringen. En yrkesstolt kock skulle säkerligen bli urförbannad om kroggästerna kom ut i köket och ville ändra på kryddning eller tranchering av Julkalkonen. Jag undrar hur en grävmaskinist jag känner skulle reagera om en amatör skulle titta in i hytten och visa hur spakarna skall hanteras. Jag sade fel. Jag undrar inte, jag vet att amatören skulle få radikalt förändrat utseende.

Nej, låt lärarna arbeta i fred.

Under en tid fanns det föräldrar till elever vid Gröna Köpingens Högstadierealskolegymnasium som försökte lägga sig i skolans arbete, och detta ledde snabbt till irritation, försämrad undervisning och dåliga studieresultat.

Då kom rektor, förre matteläraren lektor  Sektor på den geniala iden att inbjuda alla anhöriga som klagade och framförde synpunkter, att komma och agera som gästföreläsare under några lektioner så att de själva, med sin inbillade pedagogiska förmåga, kunde visa hur det skall gå till.

En del med bristande självinsikt nappade på idén och ställde upp. Gästspelen blev i samtliga fall korta och” gästföreläsareföräldrarna” fick söndermobbade och desillusionerade dra sig tillbaka med svansen mellan benen.

Kritiken har tystnat, och lärarna i GK får numera arbeta ifred.   Bra, både för lärare, elever och undervisning”.

Entry filed under: Diverse.

Krimino-log Information och desinformation

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Arkiv

Skriv i din e-postadress för att få notiser om nya inlägg på Gröna Köpingens Blogg!

Gör som 39 andra, prenumerera du med.

Kalender

december 2016
M T O T F L S
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  


Humor
Fler besökare till bloggen
Blogglista.se


%d bloggare gillar detta: