Kastanjer och prästgårdar

december 17, 2016 at 11:36 f m Lämna en kommentar

Lördagsmorgon, och melodikrysset är avklarat, men det var nära att vi struntade i Eldeman denna  gång. Han börjar med en dubbelfråga med Carola och Christer Sjögren inblandade. Dessa förbannat tjatiga julsånger som i  vissa artisters tappning blir så förljuget sötsliskiga att sirap och honung framstår som lite beskt vid en jämförelse. 

Jonny Nilsson, bloggande kollega i vår vän- och grannort Mönsterås har uppmärksammat att man fällt två kastanjeträd i Pataholms gamla köping. En privatperson i Mönsterås kommenterade detta på Mönsteråsbloggen och lovade att kontakta undertecknad för en utförligare kommentar.

 Låt mig först som sist påtala att jag inte har några affärer ihop med denne tveksamme privatperson, men jag skall hörsamma hans önskemål eftersom Bloggen kanske i vissa stycken kan påvisa en samsyn. Att avverka träden utan att kontakta markägaren tyder på ett lite egendomlig synsätt. Om kastanjerna var så pass rötangripna att det var befogat att fälla dem är en sak, men Thomas Rappe borde självfallet ha kontaktats innan.

Sen var det prästgården i M-Ås Vi har läst i bladet att det är aktuellt med en försäljning och att kommunen är en tänkbar spekulant. (Affären är kanske redan ett faktum, något som i så fall gått oss förbi.) Jonny befarar att prästgården kommer att rivas för att ge plats åt, som han fruktar, ful nybyggnation.  Det vore synd på prästgården, framför allt om den ersätts av dysfunktionella skapelser med platta tak och stora glasytor. Byggnads- och arkitektkonsten har inte stått still sedan 1800 – talet. Den har gått bakåt.

Om huset rivs så förutsätter vi att man släpper ut Alf Johansson innan man skrider till verket. Vi har inte så mycket till övers för en del av kyrkans tjänare, men Alf J, är så vitt vi kan förstå, en hyvens karl som gärna får se till att GK- Bloggen kommer i jorden när det är så dags,

Tyvärr har inte alla Alfs egenskaper Vi läser i tidningarna om en präst som visat otillbörligt intresse för unga flickor. Det gjorde vi också på 60-talet, men vi var jämngamla.( Det är vi fortfarande men intresset har sinat. Inte vårt. Flickornas/ tanternas)

Nu till vårt egentliga ärende.  Intill prästgården finns en fantastiskt vacker allé där träden fått utvecklats fritt enligt vår skapares intentioner. Kommer det klåfingriga hamlare eller arborister och börjar beskära och stympa med argumentet att träden skall” vitaliserings- beskäras”, blir vi ondsinta. Rör inte Lindarna!  Förvandla dem inte till stympade krymplingar. Är de dåliga och utgör en fara: Såga ner dem och ersätt med nya, men ingen stympning.

Nu kan vi inte styra över Mönsterås, men skulle något liknade hända i GK så åker den ansvarige i stocken och får bespottas av alla och envar på torget under höstmarknaden.

Vi kanske slutligen skall notera att Vännen Jonny också i detta inlägg har synpunkter på lärarna. Det skall han ha men han har fel när han säger att lärarna skall ge ungarna en läxa. De skall inte ha en läxa. De skall ha läxor i den mängd som erfordras för att de skall lära sig allt  det som behövs senare i livet. Om de istället vill lära sig på lektionstid genom att de lyssnar, arbetar och håller käften så är ju detta alldeles utmärkt. Då behövs kanske inget hemarbete.

Entry filed under: Diverse.

Information och desinformation Kriminell fostran

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Arkiv

Skriv i din e-postadress för att få notiser om nya inlägg på Gröna Köpingens Blogg!

Gör som 39 andra, prenumerera du med.

Kalender

december 2016
M T O T F L S
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  


Humor
Fler besökare till bloggen
Blogglista.se


%d bloggare gillar detta: