Förbättring

december 20, 2016 at 1:37 e m 3 kommentarer

Hälsan börjar återvända och man kan åter se antydan till färg på insjunkna kinder. Det ser så bra  ut att hustrun avbokat tid hos entreprenören. Det ser f.ö. positivt ut på den fronten för i dagens Termometern-OT kan man på Mönsterås sidan läsa om nyetablering i branschen, under rubriken ” Ny begravningsbyrå står i startgroparna”.   Med ”Startgroparna” kan ju menas de första gravarna som den nye entreprenören grävt, och med lite fantasi kan man se hur innehavarna brådstörtat kravlar sig upp ur gropen när den förste kunden är på väg ner.

Det pratas mycket väder i dessa tider, eller skall vi säga klimat. Det  är ovanligt torrt, varmt, kallt, blött, snöfattigt , regnigt  etc. Allt är i olag. Det blåser också mer än normalt, påstås det. Bloggen är ingen klimatförändringsförnekare men det där med blåst tror vi inte på. Det blåser i alla fall inte för mycket Sundsvallstrakten. Där blåser det åt helsike för lite.

Vår grann – och vänortkommun Mönsterås kom för några år sedan på den geniala iden att tillsammans med Högsby och Hultsfred satsa på vindkraft i Sundsvall. Det må erkännas att vi här i GK höjde på ett antal ögonbryn när nyheten om denna kraftsamling nådde oss.  Vi har forskat lite diskret beträffande orsaken till att man satsade på bortaplan istället för närområdet. Någon påstod att det hade med lagen om ofantlig upphandling att göra. Nåväl. Vindmöllorna går med förlust och det är naturligtvis lite ledsamt för inblandade kommuner, men invånarna kan som plåster på såren glädja sig åt att de slipper se eländet.  Om den uteblivna vinsten beror på mindre förliga vindar undandrar sig vår bedömning, men troligen hade ett antal systrar till ” Gudrun” fått lite bättre fart på rotorbladen.

Bloggen hemfaller ibland till spel och dobbel. Det är inget allvarligare än lite vadslagning. Senaste vadet handlar om Rikspolischefen Eliasson. Bloggen håller sedan lång tid tillbaka en hela Singel Malt på att Eliasson sysslar med något annat på det nya året

Nu satsar vi ännu ett helrör  på att vindkraften inom en inte alltför avlägsen framtid kommer att ses som en olycklig parantes i kraftförsörjningens  historia. (Solen i Nöbbele, eller på flygfältet i Kalmar verkar vara en bättre ide’ )

Nu är bloggen lite till åren kommen, så det finns risk att vi inte är med när utvärdering kan ske, men vi hänvisar till sterbhuset för utmätning av spelskulderna, om vi trots allt skulle förlora vadet.

Det är inte sannolikt

 

 

V

Entry filed under: Diverse.

Sjukt Jämlikhet

3 kommentarer Add your own

 • 1. Gröna Köpingen  |  december 20, 2016 kl. 1:44 e m

  Blev lite fel. Skrev: ” hemfalla till” Skall vara:” hemfalla åt”

  Gilla

  Svara
 • 2. Anders Johansson  |  december 20, 2016 kl. 8:07 e m

  Lite bondlyrik angående lagen om offentlig upphandling

  Lagen om offentlig upphandling
  Borde genomgå en förvandling.
  Jag vill veta vad barnen äter
  Varifrån kommer skolans potäter.
  Lagen kan idag tvinga oss att äta en get
  utan att veta dess nationalitet.
  Lagen om hemligt nedköp borde den nämnas
  men framförallt borde den ändras.

  Gilla

  Svara
 • 3. Gröna Köpingen  |  december 21, 2016 kl. 8:37 f m

  Bloggen tackar för kommentaren. En versfot till julbordet är lika välkommen som en grisfot. Vi vill i detta sammanhang framföra en from förhoppning om att husdjursförädlingen kan göra sådana framsteg att man får fram en slaktkropp som till största delen består av Carré. Nåja. Skinkan skäms inte för sig heller. En jul utan denna bakdel som ligger och doftar på bordet vore inte värd att fira.
  När det gäller ursprung är vi helt överens: Skolbarnen skall inte äta utsocknes onyttigt skräp. Närproducerat är den enda rätta vägen till god hälsa och en fungerande peristaltik

  Gilla

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Arkiv

Skriv i din e-postadress för att få notiser om nya inlägg på Gröna Köpingens Blogg!

Gör som 39 andra, prenumerera du med.

Kalender

december 2016
M T O T F L S
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  


Humor
Fler besökare till bloggen
Blogglista.se


%d bloggare gillar detta: