Osäker säkerhet

december 30, 2016 at 6:40 e m Lämna en kommentar

Vi hör talas om att Oskarshamns Kärnkraftverks bombhundar, som skall se till att ingen kan smuggla in sprängmedel till anläggningen, inte verkar vara i bästa skick. Detta låter inte så trevligt, men nu när detta problem kommit i dagen hoppas vi på en ändring till det bättre. Hundar med dåliga näsor har vi sett nog av i jaktsammanhang. Egna .

Hur har vi det då här i Gröna Löpningen? En av Fastbränsleverkets tre turbiner, F:1 har haft lite tekniska problem tidigare, men nu producerar turbinerna mer ström än någonsin.  För individer med illasinnat uppsåt, som vill sätta käppar i samhällsmaskineriet, är naturligtvis F:1 ett drömmål. Ett totalstopp i F: ettan vore inget annat än en katastrof och skulle minska driften katastrofalt.

GK:s värmeverk har inga hundar, specialiserade på sprängmedel. De skall istället markera inkräktare med skall, och leverera bett i hälsenan om så erfordras.

Vi tar kontakt med säkerhetsansvarige Melvin Fjösbring för ett, förhoppningsvis lugnande besked som vi kan vidarebefordra till våra läsare.

”Nå Melvin. Hur ser det ut på den säkra sidan här på kraftverket? Kan invånarna känna sig trygga och sova lugnt utan skrämmande tankar på sabotage”      ”. Absolut. Här är nu idiotsäkert, sedan vi lade om rutinerna. En period hade vi problem med bevakningshundarna,( Schäfer och Rottweiler) som visade för hög skalltröskel. Vid den månatliga säkerhetskontrollen gav de inte ljud ifrån sig trots synnerligen realistiska övningar. Vi hyrde in figuranter från såväl Hammarglo som Ruda men inte ens detta resulterade i önskvärd skallmarkering.

Då kom någon på idén att skaffa fram katt-figuranter för att se om det kunde locka till alarm. Vi hyrde in beryktade kissemissar från grannkommunen Mönsterås, men konfrontationen tog en överraskande vändning. Katterna rök helt enkelt på jyckarna, högg dem i strupen och tömde dem på blod med några kraftfulla skakningar.

Nu har vi ersatt hundarna med katter av erkänt god och aggressiv härstamning från vår grannkommun M-ås. Även om fanatiska sabotörer inte räds sin egen hädanfärd, är det ingen som frivilligt väljer att dö på detta fruktansvärt plågsamma och förnedrande sätt.

F:ettan är räddad”

Entry filed under: Diverse.

Oj då! 2017?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Arkiv

Skriv i din e-postadress för att få notiser om nya inlägg på Gröna Köpingens Blogg!

Gör som 39 andra, prenumerera du med.

Kalender

december 2016
M T O T F L S
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  


Humor
Fler besökare till bloggen
Blogglista.se


%d bloggare gillar detta: