Valmanifestet: Skolan, ännu en gång

januari 5, 2017 at 9:56 f m 1 kommentar

Vid presentationen av GAS valmanifest har vi påtalat att alla punkter är lika viktiga, frånsett vårt krav på återinförd sträckjakt på Morkulla, en punkt som väger blytungt. Skall vi trots allt rangordna det övriga så anser vi nog att problematiken beträffande skolan sticker ut. Därför tar vi oss friheten att fokusera lite extra på dessa frågor vilket leder till av vi kanske upprepar sådant som vi redan sagt, många gånger. På senare tid tycker vi oss märka en tillnyktring på ansvarigt håll och det finns tecken på att saker och ting håller på att ändras till det bättre i skolans värld.  Vi är så pass insiktsfulla att vi inser att detta till största delen är bloggens förtjänst. Idogt arbete lönar sig.

Därför blir detta vårt sista inlägg. Åtminstone i denna fråga.

Det sägs att” Barnen är vår framtid”. Det ligger en del i detta, förutsatt att det är lite stil på ungdjävlarna. De som skall fostra det uppväxande släktet är föräldrarna, och i ett senare men viktigt skede, skolan. Skolan kan naturligtvis inte” trolla med knäna” och göra samhällsnyttiga medborgare av de som föräldrarna skitit i och kanske också försett med dåliga gener.( Det där var provokativt, men det bryr vi oss inte om)

Skolan måste fungera och vi i GK presenterar lösningar på alla problem. Läs och begrunda och rösta sedan på GAS vid nästa val.

– Först och kanske viktigast: Förstatliga skolan igen. Ge alla skolor samma förutsättningar när det gäller ekonomi och personella resurser.

– Slopa alla friskolor, av vad slag det vara må. ”Ja, men vi vill ha valfrihet”. Skitsnack. Det är den förbannade valfrihet som gjort att skolorna i jakt på elever, hoppar på det ena mer improduktiva än det andra. Skolan skall ge nödvändiga baskunskaper, och fritidsintressen får eleverna odla på, just det, fritiden.

– I jakten på elever har all moral när det gäller rättvisa betyg fått stryka på foten. Föräldrar och elever terroriserar lärare med krav på högre betyg och dessa backas upp av flata rektorer som med omsorg om elevtillströmningen inte vill ge skolan ”dåligt rykte.” Bra betyg ger många sökande och klirr i kassan till glädje för skolledning och aktieägare.

– Avskaffa det fria skolvalet. Hänvisa presumtiva elever till den skola som erbjuder aktuell utbildning och som ligger geografiskt närmast. Undervisningen skall vara likvärdig oavsett var i landet skolan ligger

– Återinför ordning, reda och studiero, och förbjud terrorn från föräldrar som inget begriper och som tror att just deras ”Lille Kalle” är en Guds gåva till mänskligheten, och en liten ängel som aldrig gör fel. (Gäller f.ö.” Lilla Stina” också.)

– Skolan och lärarna måste återta makten i klassrummet. Det är lärarna, och i bästa fall också skolledning, som begriper hur undervisningen skall läggas upp. Inte oerfarna elever och definitivt inte föräldrar som i vissa fall är lite klent rustade ovanför axlarna.

– Sätt betyg redan i förskolan, och i förekommande fall, även söndagsskolan. Då vet både elever och föräldrar vad de har att rätta sig efter. Inget flummigt snack på kvartssamtal om att ”lille Kalle kanske är lite lat men innerst inne en kompetent liten gosse”.  Strunta i orsaken.  Ge rättvisa betyg som kanske visar att Lille Kalle bör ta sig i kragen. Innan läraren gör det, och blir avstängd och åtalad för misshandel

 

Rösta på GAS så skall ni få se på en skola som fungerar. Vi kan kanske inte göra nobelpristagare av alla som har handikapp av olika slag men dessa skall ges alla förutsättningar som medger att de blir så bra som möjligt.

Slutligen: Vi skall hålla de vanartiga,( som inte kan påvisa medicinska skäl till sitt beteende,) i strama tyglar. De skall inte få förpesta tillvaron varken för lärare, skolledning eller kamrater. De är dessa högljudda, framfusig, egotrippade typer som sedan, i sämsta fall blir kriminella. Andra blir politiker i fel parti, eller hänsynslösa företagsledare som tar emot million- bonusar utan att rodna, går över lik för att gynna aktieportföljen och avskedar gamla trogna medarbetare med ett leende på läpparna.

Vår skola skall göra hyggligt folk av ungdomarna. Inte genom flummigt trams och flams utan genom en fast och rättvis hand som brukas för att återföra vanartiga barn i rätt riktning.

Grön Ansamling( GAS) går till val i skolfrågor under parollen : AGA. Din ledfyr i skolarbetet.

 

Entry filed under: Diverse.

Förändringens vindar Julfunderingar

1 kommentar Add your own

 • 1. Bert  |  januari 7, 2017 kl. 5:12 e m

  Ang GK-bloggarens givna ex på vad det kan bli av sk ”vanartiga” elever producerade i den svenska korvstoppningsskolan/fabriken.

  GK-bloggaren har i artikeln ovan tagit sig själv som ett gott exp på hur illa det kan gå längre fram i livet, detta är han ytterst självgott medveten om – tydligt igenkännbara karaktärsdrag:”högljudd”, ”framfusig”, ”egotrippad”, CP-”politiker”, ”hänsynslös företagare”, en sådan som tar emot lönebidrag från AF mm.
  Huruvida han GK-bloggaren är kriminellt belastad: en slagning i belastningsregistret ger inget sådant besked, men anlagen för det finns helt klart konstaterat och upplevt, detta efter att GK-bloggaren vid två tillfällen mordhotat en för honom, mås-medborgargarde och CP-partiet förhatlig golfhackare.

  Gilla

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Arkiv

Skriv i din e-postadress för att få notiser om nya inlägg på Gröna Köpingens Blogg!

Gör som 39 andra, prenumerera du med.

Kalender

januari 2017
M T O T F L S
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  


Humor
Fler besökare till bloggen
Blogglista.se


%d bloggare gillar detta: