Julfunderingar

januari 9, 2017 at 8:46 f m 1 kommentar

Jul, Nyår och Trettondagen är över för denna gång och nu samlar vi kraft och penningar för nästa års julbestyr och klappar. (Här kom ett gammalt klassiskt misstag. ”Nästa år” är ju redan i år.)

Det stora flertalet julfirare har nog inte ursprunget till festligheterna i tankarna när man ränner runt i butikerna i jakt på gåvor, men har vi inte fattat fel så firas Jul till åminnelse av Jesu födelse, i ett stall i Betlehem.

Vi skall inte häda, för MOS 24:16 upplyser om att” Den som hädar herrens namn skall straffas med döden, hela menigheten skall stena honom”. Det låter inte så läskande därför ifrågasätter vi för säkerhets skull inte Herrens existens, men vi ställer ett par frågor i all enkelhet. Skapelseberättelsen är det väl ingen som tror på idag. Nej det lutar nog åt att djur, växter och människan har tagit ett antal millioner på sig att anta den form som gäller i dag. Vi tar oss således friheten att ifrågasätta Adam och Eva.

Nu till vår undran: Varför kom Jesus ner till jorden så sent som för 2017 år sedan.  Fanns det inte behov av insatser i ett tidigare skede?

Det finns ett antal religioner att välja på, bland annat kristendomen. Inom denna grupp finns det ett antal samfund som gör anspråk på att just de representera den enda sanna läran. Kan vi få ett tips om vad vi skall förlita oss på. Är det Statskyrkan, Jehovas vittne, Maranata, Pingstkyrkan eller något  annat som gäller?

Bloggen är inte ute efter att provocera. Vi vill bara ha saker och ting klarlagda så vi kan lägga våra funderingar och tvivel åt sidan.

Entry filed under: Diverse.

Valmanifestet: Skolan, ännu en gång Bönhörda

1 kommentar Add your own

  • 1. Bert  |  januari 9, 2017 kl. 11:28 f m

    GK-bloggaren är efter sin tid, ja så blir det när människan blir gammal och glömsk. Någon ”Statskyrka” finns det inte för närvarande här i Sverige, den som fanns en gång i tiden upplöstes år 2000, kvar blev ”Svenska Kyrkan” detta borde även den trötte, glömske, gamle redaktören på GK-bloggen minnas.

    Svenska Kyrkan, de svenska politiska partierna och dess företrädare inom 7-klöveraliansen är nu och sedan ett bra tag tillbaka i tiden på god väg att införlivas med den totalitära Islamska gudsismen. Då Islam och dess profet och dess nu levande företrädare förkunnar att deras religions lagar(sharia) står över världsliga parlaments och staters diton – så är det nog så att Gk-bloggarens fråga ”eller något annat som gäller” högst motvilligt måste besvaras med att det är den totalitära islamistiska kyrkan som kommer att ta över som Svensk statskyrka inom en inte alltför avlägsen sorgligt gravt dyster helvetiskt …tid(framtid?). Så om Gk-bloggaren vill vara på rätt sida religiöspolitiskt i god tid innan folkmassakern inleds så får han allt konvertera till den islamska gudsismen. Han GK-bloggaren kan ju för att med både hängslen å livrem försäkra sig om sin egna överlevnad bygga en moské på sina ägor, kanske att markområdet som hyser Hål 2, 3 och 4:a kan passa de som anser att de företräder ”den enda sanna läran”.

    Gilla

    Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Arkiv

Skriv i din e-postadress för att få notiser om nya inlägg på Gröna Köpingens Blogg!

Gör som 39 andra, prenumerera du med.

Kalender

januari 2017
M T O T F L S
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  


Humor
Fler besökare till bloggen
Blogglista.se


%d bloggare gillar detta: