Sorti?

januari 11, 2017 at 7:32 f m Lämna en kommentar

Bloggens spådomar brukar slå in med rent kuslig pression. Vi kan på rak arm inte minnas att vi vid något tillfälle haft fel.( Vårt minne är, med ålderns rätt, kanske inte det bästa)

Men om vi trots allt minns rätt, och det gör vi nog, så har vi vid något, eller kanske till och med några, tillfällen förutspått att hela den datoriserade verksamheten kommer att kollapsa med en stor, helvetisk smäll. Allt blir så komplicerat och ohanterligt att hela midevitten brakar samman, förr eller senare. Man ser oroande tecken redan nu. Databedrägerier av allehanda slag ökar lavinartat och stormakterna hackar på, och hos varandra med oöverskådliga följder.  Buset och fienden ligger hela tiden steget före och det hjälper inte längre vilka säkerhetssystem som installeras. Fienden kan kanske redan nu med en välavvägd knapptryckning lamslå alla viktiga samhällsfunktioner i hela riket.

Ett inslag på någon nyhetssändning berättade om framtidens robotar och artificiell intelligens som precis som i gamla science fiktion-filmer kommer att ta över, något som sänder kalla kårar utefter ryggraden. Datorer är en förutsättning för detta.

Datorn är också en nödvändighet för alla bloggares verksamhet. Understundom har tvivel infunnit sig huruvida det är rätt att delta i det datoriserade vansinnet. Skall vi dra oss tillbaka och lämna plats för nya oförmågor, eller skall vi återgå till gammal hederliga, säkra metoder för informationsspridning. Flygblad, budkavle etc.?

Efter moget övervägande har vi kommit fram till att det vore ett fruktansvärt svek mot allt och alla som kämpar för en bättre världsordning, om vi vek ner oss och vår röst i världen skulle tystna. Vår insats behövs, även om vi emellanåt möter påståenden som talar ett annat språk. En god vän meddelar att han slutat läsa eftersom det bara är” gubbsjukt trams” som publicera. Andra tycker att vi dragit igång valrörelsen för tidigt och tjatar för mycket om samma sak.

Vi tar detta till oss och lägger valmanifestet i malpåse för att plocka fram detsamma en tid innan valet. Vad snusket beträffar kommer vi från och med nu bara prata om 5 +1  eller 7-1.

En ny blogg tar form, där god smak, vett och etikett kommer att vara ledstjärnan i vår redaktionella verksamhet.

 

 

 

Entry filed under: Diverse.

Bönhörda Grannsämja

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Arkiv

Skriv i din e-postadress för att få notiser om nya inlägg på Gröna Köpingens Blogg!

Gör som 39 andra, prenumerera du med.

Kalender

januari 2017
M T O T F L S
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  


Humor
Fler besökare till bloggen
Blogglista.se


%d bloggare gillar detta: