Nya medarbetare

januari 12, 2017 at 10:55 e m 4 kommentarer

Utöver vårt politiska engagemang i GAS (Grön Ansamling) ser vi som vår uppgift att låta våra medborgare komma till tals via GK-bloggen.  Blondin-Balle och Cendré- Bella är ett par exempel. Den i allmänhetens ögon obetydliga, och kanske lite udda människan får en liten stund i rampljuset och känner sig sedd och betydelsefull.

Vi skall ransonera våra politiska åsikter under en tid, för att återkomma med full kraft en tid innan valet. Under tiden skall vi öka vårt sociala engagemang.

I Gröna köpingen finns, förutom Balle och Bella, andra individer som av olika skäl blivit omtalade. Bland dessa ryms naturligtvis framstående politiska företrädare, myndighetsutövare av olika slag, skolpersonal, kyrkans män och kvinnor. Dessa talar för sig själva så det är inte de vi skall släppa fram på Bloggen, utan medborgare som gjort sig kända genom att göra andra saker, oftast ingenting.

Det finns en grupp människor som är förbannade på allt och alla. Alltid. Gemensamt för samtliga är att de kanske inte lyckats så bra här i livet. Detta är dock aldrig deras eget fel utan skulden faller tung på samhället och illasinnade med – och motmänniskor.  Vi vill inte vara så elaka att vi påstår att det handlar om medborgare som ur samhällets synvinkel är tämligen odugliga och ligger det allmänna till last.  Nej, de drar trots allt sitt lilla strå från stacken och ser till att bidrag och stöd av olika slag kommer till användning. Det är trevligt att en del av dessa medel också kommer inhemska bebyggare till del.

Bloggen har haft turen att komma på hyggligt god fot med en av dessa jeremiadernas mästare: ”Grin-Olle.”  Olle har lovat att komma med rapporter från sin torftiga tillvaro och ge sin syn på alla samhällets” helvetes djävla orättvisor”. Hur ofta detta kan ske vet vi inte, för oftast sitter eller ligger Olle overksam, fjättrad av en förlamande tvärilska.

Skulle inte Grin-Olle orka ställa upp har en av hans många ovänner, Gnäll-Måns, lovat att träda in vid behov.

Vi ser fram mot ett första svavelosande inlägg.

 

 

Entry filed under: Diverse.

Grannsämja Grin-Olle

4 kommentarer Add your own

 • 1. Bert  |  januari 13, 2017 kl. 12:06 e m

  GK-bloggaren skriver citat:”under tiden ska vi öka vårt sociala engagemang”.
  Ett utmärkt bra beslut – då GK-bloggaren är en av ledamöterna i kommunalfullmäktige i Mönsterås Kommun och där representerande CP-partiet(centerpartiet) SÅ VORE DET INTRESSANT ATT FÅ VETA hur GK-bloggarens och CP-partiet i framtiden kommer att förhålla sig till de sk ”Barnäktenskap”(oftast kusingiften) som är rikligt förekommande bland de av (S), (MP), (V), (M), (L) och CP-partiet enormt hjärtligt välkomnande bidragsnysvenskarna, dessa gulle-gullade bidragsnysvenskar härstammar främst från sk MENA-länder.

  Själv misstänker jag att GK-bloggaren tillsammans med likvärdigt politiskt M-ås-anhang kommer att blunda och slå dövörat till precis så som deras barnsocialansvariga politiska anhangsmotsvarigheter i P… – certifierade grannkommunen Kalmar gör.

  Ska också bli intressant att få veta vad ”Grin-Olle”(hahaha) och ev också ”Gnäll-Måns” av GK-bloggaren har påförts för åsikter om företeelserna som omnämns i ovanstående text

  Gilla

  Svara
 • 2. Gröna Köpingen  |  januari 13, 2017 kl. 12:26 e m

  Tar man till orda så är det nog bra om man har klart för sig vad som gäller. GK- bloggaren är inte , har aldrig varit och kommer med största sannolikhet aldrig att bli ledamot i kommunalfullmäktige. Är man så dåligt underrättad är det en god strategi att hålla tyst.

  Gilla

  Svara
 • 3. Bert  |  januari 13, 2017 kl. 5:39 e m

  Ok, du har rätt GK-bloggaren, ”kommunalfullmäktige” är helt fel forum att placera dig i. En dylik ordgroda kan ju missförstås å det grövsta så som att du exv är medlem i kvinnofackförbundet ”Kommunal” – ja, jo, det måste givetvis kännas för jävligt för en gammal bonderöv som du.
  Rätt ska vara rätt, det är givetvis genom din medverkan i M-ås kommuns kommunfullmäktige du får dina fett tilltagna timarvoden.
  Har hört att kfm-mötena alltid ses till att sluta några minuter in i nästkommande timma, detta för att ledamöterna ska kunna roffa åt sig ytterligare ett fullbetalt timarvode mot minsta möjliga tidsinsats.

  Gilla

  Svara
 • 4. Gröna Köpingen  |  januari 14, 2017 kl. 11:21 f m

  Aj, aj,aj så försmädligt. Här får man på tafsen, gång på gång av det Svenska språkets okrönte mästare, Bert. Det heter Kommunalråd, men naturligtvis inte Kommunalfullmäktige. Kommunfullmäktige skall det vara. Men faktum kvarstår. GK- bloggen är inte ledamot i Mönsterås kommunfullmäktige. Jag har aldrig ens varit på en sådan sammandragning.
  Det är härligt att du är tillbaka i gammal god form, vännen Bert. Jag får väl kalla dig så ?Jag kan ju inte använda beteckningen” Bonderöv I alla fall inte Bonde för du är så vitt jag vet inte inblandad i lantbruksverksamhet. Din yrkestitel känner jag inte till så det får bli Vännen Bert även fortsättningsvis. Ha det bra, krya på dig och häng inte upp dig på ett och annat stavfel

  Gilla

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Arkiv

Skriv i din e-postadress för att få notiser om nya inlägg på Gröna Köpingens Blogg!

Gör som 39 andra, prenumerera du med.

Kalender

januari 2017
M T O T F L S
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  


Humor
Fler besökare till bloggen
Blogglista.se


%d bloggare gillar detta: