Pestafton

februari 1, 2017 at 6:17 e m Lämna en kommentar

Vi lånar överskriften från ”Jonnys Blogg.” Den relaterar till ett historiskt föredrag om Pesten på 1700 –talet  som Jonny höll en kväll nu i veckan. Olyckliga omständigheter gjorde att vi inte kunde närvara, tyvärr.

För bloggen är en ”Pestafton” något helt annat:

Efter ett väl genomfört dagsverke blir det kväll, och man tar en liten, i och för sig obehövlig, skönhetssömn efter att för säkerhets skull aktiverat alarmet på mobilen. Varför? Jo jag vill inte försova mig, och missa en spännande snookermatch, med Ronnie O’ Sullivan som en av kontrahenterna.

Jag vaknar i tid, men dröjer en stund på Toa på grund av trängande aktiviteter. När jag lite försenad, jäktad men förväntansfull, glider in till TV och slår mig ner i soffan, noterar ja till min förfäran att hustrun sitter och tittar på ”Äntligen Hemma. ” ”För helvete kvinna, slå över till Eurosport, kvickt.  Sullivan skall spela final i Masters.” ”Är du från vettet. Timell skall bygga en bokhylla av engångs-pallar och Billgren skall sätta upp nya gardiner, som hon gjort av gamla kalsonger.”     ”SLÅ ÖVER!”   ”Nej, jag skall se Martin så du får gå upp och titta.”

Det finns en gammal TV på övervåningen men den erbjuder inte samma komfort som tittandet i soffan på nedre på plan. Jag masar mig upp i den takt som benhinnor och artrosknän medger.

”INGEN SIGNAL”

”Men va i he…te . Fungerar inte fanskapet” . Försök till ändrad inställning resulterar i en helsvart bildruta. Man skyndar ner och möts av kvinnliga snarkningar. ”Va bra. Hon sover”. Lite diskret slår man över till Eurosport………Naturligtvis vaknar hon till: ” VA! SLOG DU BORT TIMELL. SLÅ ÖVER IGEN”

Ja, ni begriper hur det slutade, och ni har också fått förståelse för mitt oresonliga hat till den flåsande amatörsnickaren Timell. Här snackar vi om en riktig pest, nästan värre än Ernst.

 

 

Entry filed under: Diverse.

Trafiktragik Petitesser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Arkiv

Skriv i din e-postadress för att få notiser om nya inlägg på Gröna Köpingens Blogg!

Gör som 39 andra, prenumerera du med.

Kalender

februari 2017
M T O T F L S
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728  


Humor
Fler besökare till bloggen
Blogglista.se


%d bloggare gillar detta: