Petitesser

februari 2, 2017 at 7:28 e m 1 kommentar

Ibland är vi lite griniga och petiga och retar oss på småsaker som inte är så mycket att orera om, men det är kanske ett fenomen som hör till ”yrket”. (Vi känner till en bloggare i grannsocknen som gnäller på allt och alla, oftast utan orsak.)

I veckan läste vi i bladet:” Rätt till utbildning väger tungt för alla”. Visst, så är det, och det är väl bra, men vi stör oss på¨: ”Rätt till…….” Varför inte:” Möjlighet till utbildning väger tungt för alla”.

”Rätt till” sänder fel signaler till en del individer. ”Det här har jag faen ta mig rätt till. Det är min rättighet, och min ensak att bestämma  om jag skall går till skolan eller inte.”

I dagens skola har elever (och föräldrar) mycket rättigheter, men inte så många skyldigheter. Det kanske är dags att börja fundera på ordens valör.

Entry filed under: Diverse.

Pestafton Gymnastik, idrott och politik

1 kommentar Add your own

 • 1. Bert  |  februari 4, 2017 kl. 12:12 f m

  ”känner till en bloggare i grannsocken som gnäller på allt och alla, oftast utan orsak” – jodå, jag känner också till den här gnällf… från GK.

  Som alla förstår så är det GK-högens centerpartistiske gamle kärringgnällige patron som åsyftas. Gk-bloggaren han gnäller på ”allt och alla” – på deltagarna i dejting-tvprog ”Bonde söker fru” – på ”Martin Timell” – på ”Arga snickaren” – på tv-prog ”Husdrömmar” – på ”Donald Trump” – på tv-pro ”Mandelmans Gård” – på dokumentärfilmaren ”Peter Gärdehag” ang ”Hästmannen” å ”Kokvinnorna” – på dejtingpräster – på polisen – på skolan – på korvstoppningströtta skolelever – på JV:arna – på romska tiggare – på sk ensamkommande – på flyktingar som vill bo på lyxhotell i svenska städer å inte i någon container på en ladugårdsplan i utbyn GK – på svenska fattigpensionärer – på arbetslösa – på alla som inte är bönder – på alla som inte jagar för nöjes skull – på kattkramare – på banarbetare – på golf-hackare – på vädret – antingen är det för lite eller för mycket av sol, regn, torka, dimma, frost, snö, snömögel, is osv – på vildsvin – på att gräset växer för snabbt eller inte alls – på för få greenfee spelare – på att hans skor är för små eller för stora – på att det skaver i byxgrenen – på att kaffet är för kallt eller för varmt, för söt eller för beskt osv i all oändlighet – ja, Gk-bloggarens gnällpotensial är att likna vid mängden av universums kända och okända materias alla atomer.

  Det finns dock GK-b-gnäll som sticker ut mer än annat framfört GK-b-gnäll och det är GK-b:s eviga gnäll på sin egna kärring. Denna kvinna måste uppleva det som att hon har fått ett SISYFOS liknande livsprojekt på halsen, det att försöka vara gnällgubben GK-b till lags, kan inte vara en lätt uppgift, mera då en omöjlighet – stackars arma kvinna!

  Gilla

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Arkiv

Skriv i din e-postadress för att få notiser om nya inlägg på Gröna Köpingens Blogg!

Gör som 39 andra, prenumerera du med.

Kalender

februari 2017
M T O T F L S
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728  


Humor
Fler besökare till bloggen
Blogglista.se


%d bloggare gillar detta: