Morgonstund

februari 9, 2017 at 7:16 e m Lämna en kommentar

Klockradion drar igång, egentligen alldeles för tidigt för en pensionär, men det gäller att ta vara på tiden medan man har sig.

Uppvaknandet blir brutalt för det visade sig att den nyinköpta radion självsvåldigt slagit om till P3.  ”Det här är P3 och vi ääääääääääääääääälskar ny musik”. Efter detta hurtfriska budskap spelar man en låt med Orup som handlar om att några ”pojkar står på rad och trugar och ber.” Inte så nytt kanske.  Sedan fortsätter det med mer musik på samma tema: Kärlek, kärlek, kärlek. Trevligt, men trots allt en smärtsam påminnelse för alla ensamma och tafatta, som inte kommer i åtnjutande av romantik, sex, spex och spänning.

Man kan tycka att det vore lite demokratiskt och kul om det skrevs musik för vanliga, enkla medborgare som tampas med dålig ekonomi och sviktande hälsa i en kärlekslös vardag. Varför skrivs det inga schlager om bältros eller elakartad förstoppning? Varför inga ballader om ledgångsreumatism och Hallux Valgus. Varför ingen” Rap” om sura uppstötningar?

Tänk så trösterikt för en kvinna som försöker att hålla manfolk från kroppen att få höra en visa som handlar om Vestibulit och på så sätt bli medveten om att hon inte är ensam, trots att hon vill vara det.

Varför inga visor om kronofogdar som knackar på arbetslösas dörrar?

Nej. Här finns det jobb för kreativa, medkännande lutsångare och bälgpinare. Tyvärr är vår sockenskald Nils Norrälv gången ur tiden, men vi har på omvägar erfarit att det finns en avlägsen släkting till Nils som ägnar sig åt enklare grötrim. Vi skall försöka etablera kontakt och återkommer om vi lyckas.

 

Entry filed under: Diverse.

Stackars Bert ”Mello”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Arkiv

Skriv i din e-postadress för att få notiser om nya inlägg på Gröna Köpingens Blogg!

Gör som 39 andra, prenumerera du med.

Kalender

februari 2017
M T O T F L S
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728  


Humor
Fler besökare till bloggen
Blogglista.se


%d bloggare gillar detta: