Särade kön

februari 12, 2017 at 11:04 f m Lämna en kommentar

Vi berörde i ett inlägg problemen med krav på separat undervisning i skolan för: Han, hon, hen, den, och det.  Vi noterade att utbildningsministern trots allt var så förståndig att han tog avstånd till sådana tankegångar.

Vad som händer på riksplanet är intressant, men bloggens främsta uppgift är att bevaka närområdet. Hur vi har det i skolan hemmavid, här i Gröna Köpingen? Vi tar kontakt med ut- och inbillningsansvarige, miljöpastischen Fridolf Gustolin, för att få en bild av läget.

Vårt försök att komma till tals med FG blir inledningsvis lite tumultartat. Vi råkar komma till skolan samtidigt som skol- och skolkinspektionen gör ett oannonserat besök på läroanstalten.

Vid inspektörernas entré i en skolsal håller FG på med information till ett gäng avgångsklassare. På grund av FG:s ungdomliga, ja nästan barnsliga utseende, och hans flödande retorik missuppfattar inspektörerna situationen. De tror att det handlar om en snacksalig elev som trakasserar sina kamrater, varför FG förs ut ur salen och ordineras kvarsittning.

Det hela reder så småningom upp sig och vi får en pratstund på tu man hand. Ja egentligen, två man- och en kvinnohand, för vi har med oss vår eminente fotograf och skribent Eva Bergfast- Andersson som blixtrar och knäpper med sedvanlig bravur.( vi vill passa på att ge hennes kusin E. Bergkvist Andersson en eloge för en rolig krönika i lördagsbladet)

”Nå Fridolf. Vi förutsätter att det timade inte speglar vardagen här på lärosätet. Kan du informera oss om verksamheten, och hur en normal dag förlöper här på skolan. Är det något som oroar er nu i dagarna.”

”Nej, nu är det frid och fröjd för vi räknar med att det tar lång tid innan skolinspektörerna kommer tillbaka. Vi kan jobba på i lugn och ro och koncentrera oss på de riktigt väsentliga frågorna. Det som tar all vår energi just nu, är frågan om eleverna skall få bära huvudduk under gymnastiklektionerna. Vi är reservationslöst för ett Ja, och vi tänker lösa den Gordiska huvudduksknuten genom att göra huvudbeklädnad obligatorisk för alla elever. På så sätt blir alla lika och ingen behöver känna sig lite udda. Detta gäller även gossarna, och en tilltalande bieffekt blir att hucklen ersätter dessa förbannade bakvända kepsar som retar gallfeber på oss lite äldre, med sinne för stil och etikett.

”Något annat som” ligger i pipen” just nu? ”Jo vår lärare är tröttkörda och behöver lite vila och vederkvickelse. Detta löser vi genom återgång till ett gammalt pedagogiskt missgrepp: BPL. Eleverna får jobba på egen hand med problemlösning, medan jag och lärarna åker på en avkopplande kryssning till Åland. Risken finns att vi kommer att sammanstråla med en del skolkande lärjungar men då får vi låtsas att det regnar. Man kan inte skälla ut dem, för de blir kränkta och skvallrar för föräldrarna och då blir det ett helvetes liv.”

 

Entry filed under: Diverse.

”Mello” Radiovågor

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Arkiv

Skriv i din e-postadress för att få notiser om nya inlägg på Gröna Köpingens Blogg!

Gör som 39 andra, prenumerera du med.

Kalender

februari 2017
M T O T F L S
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728  


Humor
Fler besökare till bloggen
Blogglista.se


%d bloggare gillar detta: