Mendelssohns gård.

februari 19, 2017 at 10:15 f m Lämna en kommentar

Grattis alla Strindbergvänner. Det blir ingen” Hemsöborna 2”. Vi har kommit till insikt att inte ens vi är värdiga att oss ge oss på en fortsättning av Strindbergs skärgårdsroman. August Strindberg var ett snille och vi äger insikten om att vi inte riktigt når upp till hans nivå. Vi ligger ett hårfint snäpp under.

Nej, istället blir det en berättelse om Stockholmsmigranter som flyttar från storstaden till den Skånska myllan för att visa omvärlden hur en slipsten inte skall dras. Huvudperson är Gustav Mendelssohn, släkting till tonsättare Felix Mendelssohn, i snett nedstigande led.

I ett antal avsnitt skall ni få följa Gustav och hans hustru i deras arbete på grönsaksfarmen Högadal. Ett strävsamt par som lever på självhushåll och betalande gäster som mot ersättning får komma och se hur ett ekologiskt liv på landet skall levas.

Strindberg kanske inte slipper undan helt och hållet. Vi kan nog tycka att det är ok att låna några karaktärer från skärgården att återplantera i skånsk miljö. Alkoholiserade präster är alltid skojiga och Madam Flod kan nog komma till nytta på olika sätt. Figurer som Rundqvist passar i alla dokusåpor av lantligt snitt

Inget är ännu skrivet, men vi har bestämt att vår berättelse tar sin början en solig aprildag. Datum är i och för i sig ointressant, för breddgrad och klimatförändring gör att det är sommar i stort sett året runt i Skåneland.

Väl mött på Österlen, vad det lider!

 

Entry filed under: Diverse.

Goda nyheter Alpin pina.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Arkiv

Skriv i din e-postadress för att få notiser om nya inlägg på Gröna Köpingens Blogg!

Gör som 39 andra, prenumerera du med.

Kalender

februari 2017
M T O T F L S
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728  


Humor
Fler besökare till bloggen
Blogglista.se


%d bloggare gillar detta: