Mendelssohns Gård. Avsnitt 2

februari 22, 2017 at 6:38 f m Lämna en kommentar

Vi läser i Mönsteråsbloggen att Jonny nu är färdig med första fasen av sin deckare. Själva publicerar vi del 2 av fasan: ”Mendelssohns Gård”

 

”Gusten vaknar sent påföljande morgon och det som väcker honom är Maggan Flod som kommer med frukost på sängen.  Brickan bågnar av allehanda biodynamiska läckerheter. Det är fläderbloms- te och morotsjuice. Surdegsbröd bakat på foderbetor och kaveldun, och ost ystad av getmjölk och mjölkört.  Mitt på brickan står också en karaff med vitsippecider, för madame Flod var lite sugen på dacapo på nattens övningar. Gusten avstår cidern, men han fattar galoppen och bedyrar att han kan göra nattliga visiter utan outhärdlig klåda. Madam Flod ler förnöjt och slår cidern i grismatspannet.

Vi går inte in på intima detaljer men vi kan berätta att paret påföljande natt vaknar i samma säng, bryskt väckta av något som kan liknas vid en jordbävning. Gusten och Madame rusar ut och ser att svinstian skakar våldsamt.” Men vad i all sin dar?”    Skrämda men nyfikna smyger de sig fram till ett fönster i stian och får se hur alla grisar ena stunden kliar sig frenetiskt mot väggar och stolpar i inredningen, som vore de drabbade av ett djävulskt skabbangrepp, för att i nästa moment para sig med allt och alla, med sådan kraft att stian vibrerar och hotar rasa samman. Gusten och Maggan förstår sambandet: Vitsippecidern. Utöver klåda, har saften uppenbarligen en positiv inverkan på könsdriften.

En strålande försommardag gifter sig Gusten och Maggan. En enkel men värdig ceremoni. Paret strålar av lycka där de nyförringade sitter mellan Hägg och Syrén, två bröllopsvittne från grannbyn. I övrigt är det bara grisar, får och höns som är med och tar för sig av den biodynamiska bröllopsspettekakan. Och prästen Nordström förstås, men han sover redan den överförfriskades sömn, bakom komposten. Det var på håret att han hann med vigselakten innan ruset eliminerade talförmågan. Det blev lite sluddrigt mot slutet men Felix och Maggan är övertygade om att de är reglementsenligt äktade. För säkerhets skull behåller Maggan sitt efternamn Flod, om det trots allt inte gått rätt till, rent juridiskt. Åtal för tvegifte är inget som lockar. Gusten skämtar bort hennes oro och kallar henne ”min älskade lilla tvestjärt” i intima stunder

Ett nytt experiment gör att de blir övertygade om att de uppfunnit något revolutionerande. Gubben Flod hade efterlämnat en häst av nordsvensk typ som använts som sällskap och dragare vid lättare körslor. Efter Flodens död har öket tappat livslusten. Han orkar inte masa sig ur spiltan utan står i stallets halvdunkel och hänger med huvudet, dagarna i ända.  Madame Flod tar en försvarlig mängd vitsippecider som hon efter visst besvär får i Flodhästen.

Effekten låter inte vänta på sig. Brunte blir fullständigt galen. Han sliter sig loss, så rostiga märlor flyger vida omkring, och sedan börjar en lustig dans som slutar med att brunte försöker betäcka en bagge och några bruna Orpington som kacklande tar sin tillflykt till hönshuset. Det mest anmärkningsvärda är att Brunte är valack

Nu vidtar ett kokande och laborerande som resulterar i ett potensstärkande medel:”Vitagra”Den negativa effekten i form av hudproblem lyckas man reducera till en lättare klåda, på och i valda kroppsdelar. Eftersom preparatet visade sig extra effektivt på hästen tar de fram en hästkur som de döper till” Vita-proo”. Ryktet om preparatens undergörande verkan sprids med expressfart. Folk kommer från alla håll för att försäkra sig om ett blomstrande kärleksliv och pigga kusar.

Mendelsohn och Madam blir rika som troll, men försäljningen sker i lönndom, och för att inte göra taxeringsintendenter nyfikna, fortsätter de med sin biodynamiska verksamhet som täckmantel och tar också framgent emot pensionärsgrupper och skolklasser som vill komma och titta på härligheterna och hälsovådligheterna.

 

 

 

Entry filed under: Diverse.

Livsviktigt Kosmiskt och komiskt

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Arkiv

Skriv i din e-postadress för att få notiser om nya inlägg på Gröna Köpingens Blogg!

Gör som 39 andra, prenumerera du med.

Kalender

februari 2017
M T O T F L S
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728  


Humor
Fler besökare till bloggen
Blogglista.se


%d bloggare gillar detta: