Mendelssohns Gård. Avsnitt 3

februari 24, 2017 at 6:36 f m Lämna en kommentar

I dag presenterar vi tredje avsnittet av vår högdramatiska och enastående omtyckta serie. Tyvärr blir det nu några dagars uppehåll.  Det blir en lång och tråkig väntan för er kära läsare, men ni kan fördriva tiden genom att gissa och fantisera om hur fortsättningen kommer att gestalta sig. Dela gärna med er av era tankar så kanske de kan vävas in i den fortsatta handlingen, och ni blir på så sätt delaktiga och medskyldiga.

 

”Mendelsohn fortsätter sitt experimenterande trots att de numera är ekonomiskt oberoende. På gården finns en fårbesättning på ca 50 tackor och en ensam stackars bagge som har det snärjigt. Trots hans överbelastning blir det en ansenlig mängd lamm. Fåren är av köttras, varför ullen inte är så eftertraktad. ”Man kanske skulle kunna koka saft av ullen” tänker Mendelssohn, och eftersom tanke och handling är ett, för den biodynamiske fantomen, står snart en stor kastrull ångande ull-saft på förstubron. Det luktar ”så där” men efter att han silat bort de grövsta gödselresterna låter han sig väl smaka.” Oj, det här var en riktig Kukelimuck-medicin. Den skall nog göra susen”

Efter en stund visar sig en minst sagt oväntad effekt: Mendelsohn börjar skratta hejdlöst. Han skrattar åt allt, hela tiden och överallt.” Ha ha ha ha ha hehe he he hi hi hi”.  Skrattet dallrar över den biodynamiska idyllen, som ett orrspel på myren en frostklar aprilmorgon.” Ha ha ha ha hi hi hi hi he he he he he he” Ännu en gång har Mendelssohn lyckats koka till en brygd med oväntad effekt.” Ha ha ha, detta var roligt. Nu skall Maggan smaka. Ha ha ha kom hit Maggan skall du få smaka på  min nya Kukelimuck- dryck”.  ” Lille älskade Gustav. Vad betyder Elimuck?” Maggan ser en aning skeptisk ut när hon känner doften från drycken, men hon hinner få i sig en liten skvätt innan hon backar med förfärad min.” Nej men usch och fy”.

Trots allt, fick Madam i sig så pass att även hon börjar bli lite påfrestande gladlätt. ”Ha ha vad vi har det skönt och bra, du min lille älskade Mandelkubbegubbe Ha ha.”

Nu drar den stora cirkusen igång. Ryktet om ett biodynamiskt par som är sjukligt glada och positiva når ett reklamfinansierat TV- bolag i huvudstaden. Ett par reportrar åker på studiebesök till Högadal och de behöver inte stanna länge innan de inser att detta har en enastående framtid. De vet av erfarenhet att halva befolkningen tycker att sådant här är bra, och 48% kan inte låta bli att titta för de trycker det är kittlande skämmigt. Det är samma fenomen som gör att omdömeslösa individer dras som åskådare till olyckor och eldsvådor. Otäckt men lockande.

De resterande 2 procenten, med gott omdöme, kan man skita i, resonerar tv-teamet.

TV- serien ”Mendelssohns gård” blir en formidabel succé. Alla,( nåja 98% ) skall titta och entusiasmen vet inga gränser. Framgången leder till att Mendelsohns nu har resurser att bygga ut verksamheten så att alla besökare hittar något lärorikt och spännande. De vågar av lättbegripliga skäl inte koka mer saft av fårullen, utan den läggs ut i stråk i terrängen och fungerar som ekologiska skidspår året runt. Det kommer folk från hela landet för att åka skidor både utför och på tvären. ”Kläm lagg på lamm” lyder parets fyndiga reklamslogan, och nu vallas det både får och skidor, dagarna i ända

Från att ha varit en besvärande biprodukt blir nu plötsligt ullen en värdefull råvara. Tyvärr drabbas fårbesättningen i samma veva av minskad lammproduktion. Mendelssohn smyger och spionerar för att se om baggen gör sin plikt. Jo, då han flänger runt med sedvanligt intresse så de uteblivna lammen måste bero på minskad fertilitet.

”Maggan . Ha ha ha haha vi måste ha en ny Bagge. Ha ha ha ha. Jag tror inte att gamle Pelle är så fröstark längre. Ha ha ha ha ”     ”. Det är väl tur att du är det i alla fall min lille älska Gumsebumse. Jag åker till Svensnöpt och låna en bagge. Där finns en fårodlare av småländskt ursprung som kanske kan hjälpa till.”

Svensnöpt är en liten oansenlig by som fått sitt namn efter händelser på medeltiden.  För att bryta en förödande inavel, snöptes( kastrerades) alla Svennar och nya karlakarlar importerades bl.a. från Småland

Maggan åker några mil och är snart framme vid en större egendom-egendomlighet i utkanten av det lilla samhället. Vid hennes ankomst sitter en man på trappan och förtär en Lager i allsköns ro.  ”God dag, mitt namn är Maggan  Flod ” Mannen reser sig och sträcker fram handen. ”Folke Lavetti, fårgrossist”.Oh va bra utbrister Madame. Vi har svårt att få våra tackor dräktiga och nu undrar vi om herr Lavetti kan hjälpa oss”   ”. Nåja det skall jag nog vara ”byxad” till replikerar Lavetti och snart susar de fram genom landskapet på retur till Högadal.

Vid deras ankomst står Mendelssohn på gårdsplanen och skrattar. Ha ha ha ha. Var har ni baggen? Ha ha ha ha hi hi he he he ”       ”Baggen ? Det var ingen som sa något om en bagge. Jag sa bara att jag kunde hjälpa till och på den vägen är det” replikerar Lavetti lite surmulet. Lavetti gillar inte att bli ifrågasatt, så han kryper in bakom ratten igen, och åker i vredesmod tillbaka mot Svenssnöpt

”Ha ha ha ha ha ho ho ho he he ha ha ha, så det kan bli. Ha ha ha ha he he he he” skrattar Mendelssohn. ”Det var för dråpligt. Ha ha ha ha.”

Entry filed under: Diverse.

Kosmiskt och komiskt Positivt

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Arkiv

Skriv i din e-postadress för att få notiser om nya inlägg på Gröna Köpingens Blogg!

Gör som 39 andra, prenumerera du med.

Kalender

februari 2017
M T O T F L S
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728  


Humor
Fler besökare till bloggen
Blogglista.se


%d bloggare gillar detta: