Torftigt språk

mars 10, 2017 at 11:59 f m 1 kommentar

Bloggen nyttjar då och då en och annan svordom. Som liten fick man lära sig att svära är torftigt och vittnar om bristande ordförråd. Jag vet inte det.  Vi tycker nog att det torftiga ligger i att de kraftfulla svordomarna är för få: Satan, helvete, förbannat, djävlar, faen är de enda som jag kommer på så här på rak arm. Fjantiga ”Svordomar light” som ex.” Kattsingen, Attsingen,  Järnspikar och Nedrans”  är inte så mycket att komma med och imponerar inte på omgivningen på samma sätt som ex. ”Helvetes djävlar”.

Nej som sagt. Det finns för få svordomar. Försök har gjorts att nyttja könsglosor som skällsord och förstärkning av svordomar. Det tycker vi är förfärligt ” Din djävla k-k” är inget vi vill ta i vår mun.

Vi erinrar oss att vi tidigare har försökt lansera nya ord att använda som invektiv. Det är ett tag sedan, men vi kommer ihåg ett par:

Foppatoffel”. Alla som sett och till och med använt denna miserabla fotbeklädnad inser att” Din djävla Foppatoffel är” en utmärkt benämning på någon som är extremt ful och fullständigt oduglig

”Krabbsaltare” är en gammal hederlig benämning på en odugling.  Vi vill slå ett slag för en variant: ”Satans flingsaltare” Vad menas då med detta? Jo det är personer som genom nyttjande av denna fullständigt värdelösa vara visar att man inget begriper om matlagning, samtidigt som de vill skryta med att man minsann har råd att köpa salt för 297:- kilot istället för normala 13,50:-. ”Flingsaltare” är således okunniga , skrytsamma typer som dessutom är lite snuskiga eftersom de gräver med fingrarna i det som andra sedan skall äta av.

Vi hade fler förslag, men nu vill vi lansera ett par nya och aktuella

Djävla Mandelman?” Vad är det ? Jo naturligtvis benämning på en person som skattar hysteriskt åt allt och alla, utan orsak, hela tiden. Helt enkelt en riktig ”flamspelles” om ingen vettig människa kan ta på allvar

”Va fan”eller”Tvi faen” är uttryck som med fördel kan ersättas av något nytt och trendigt som låter snarligt:  Wie Fie ( vaj faj). Det är ett evigt tjat på TV-reklamen  om detta förbannade” Vaj faj ” och det retar oss alldeles särskilt eftersom vi inte vet vad det är. Förmodligen har det med datamaskiner att göra.

Kära läsare. Kom med egna idéer så skall vi publicera dessa om de faller oss i smaken. Föreslå bara inte ” Bosse Bloggare” som synonym för självgod, glappkäftad, dumdryg odugling. Där har vi redan förslag på annan person som vi presenterar vid senare tillfälle.

 

Entry filed under: Diverse.

Mendelssohns Gård. Avsnitt 6 Mendelssohns Gård. Avsnitt 7

1 kommentar Add your own

 • 1. Jonny  |  mars 10, 2017 kl. 8:56 e m

  Kraftuttryck – då är Kapten Haddock en evig inspirationskälla. Nämner bara några klassiker:
  Apsvansade analfabeter
  Apspektakel
  Blåkullatomtar
  Blötdjur
  Bomber och granater
  Deghögar
  Dyngspridare
  Erbarmliga plattfötter
  Förpiskade luspudlar
  Gamla knölsvan
  Gråsuggor och dreglande paddor
  Insjögangster
  Kloakdjur
  Kloakråtta
  Luspudlar
  Sakramentskade sumprunkare
  Skabbhalsar
  Tångräka
  Vegetarian (jo används som skällsord)

  Gilla

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Arkiv

Skriv i din e-postadress för att få notiser om nya inlägg på Gröna Köpingens Blogg!

Gör som 39 andra, prenumerera du med.

Kalender

mars 2017
M T O T F L S
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  


Humor
Fler besökare till bloggen
Blogglista.se


%d bloggare gillar detta: