Men va fan ! Det kan inte vara sant

mars 13, 2017 at 12:48 e m Lämna en kommentar

Skolorna ute i landet brottas med allehanda problem. Detta är allmänt bekant. Problemen har olika orsaker men en gemensam nämnare är att mer resurser vore bra. Resurser handlar i slutändan om pengar

Vad läser vi i Barran idag? Jo,vår grannkommun Mönsterås har satsat mellan 150000:- till 200000:- på konsulter som hjälpt till att ta fram  lite klatschiga slagord som skall leda till samsyn mellan skolorna. Jag har läst artikeln ett antal gånger men varje gång skrattar man så tårarna rinner. Jag skall försöka att se någorlunda klart så jag kan citera ur texten:” Skolan i Mönsterås har haft problem i många år med låga betyg på vissa enheter, svårt att rekrytera lärare på senare tid, liksom allt högre frånvaro som nu är uppe i 15 procent bland elever på högstadieskolorna. Man jobbar febrilt med att komma tillrätta med det och har nu kommit fram till fyra så kallade löften att ha som ledord: ”Vi ser till elevens bästa.” ”Engagemang bidrar till utveckling.” ”Trygghet och närhet ger bättre lärande” och ”Kompetens för framtiden” är rubrikerna på löften som riktas dels till skolans egen personal men också till föräldrar och elever”.

Dessa geniala fraser har ett 70-tal anställda värkt fram på möten och workshops till ovan nämnda icke föraktliga penningar. Tänk så lätt det är. Nu kommer lärarna att stå på kö för att börja undervisa på en skola där” trygghet och närhet ger bättre lärande” och man ”ser till elevens bästa” och eleven Lille Kalle, som inte brukar masa sig till lektionerna, kommer nu att skynda till skolan för att med sitt ”engagemang bidra till utvecklingen”.

Att man inte tänkt på detta tidigare. Det kanske man har, och det är därför det gått åt fanders.”

Entry filed under: Diverse.

Mönsteråsviksvy. Mendelssohns Gård. Avsnitt 7

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Arkiv

Skriv i din e-postadress för att få notiser om nya inlägg på Gröna Köpingens Blogg!

Gör som 39 andra, prenumerera du med.

Kalender

mars 2017
M T O T F L S
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  


Humor
Fler besökare till bloggen
Blogglista.se


%d bloggare gillar detta: