Kontaktsvårigheter

mars 21, 2017 at 2:41 e m Lämna en kommentar

Vi tänker oss tillbaka till det mestadels glada 60-talet. Telefonledningen ligger på marken efter att ha blivit motkörd och nedriven. Telefonen är död. Aj då. Vi får åka ut till Televerket och anmäla.

Jaså du, ingen telefon. Jag ringer till ”Lednings- Kalle” så får han fixa”. Vi uträttar något ärende på byn och när vi åker hemåt igen efter någon timme, klänger ”Kalle” i en stolpe och signalerar glatt att felet är fixat.

2017-03-17. Telefonledningen är motkörd och ligger på marken. Aj då, ingen telefon. Vi får ringa och felanmäla. Vart ringer vi?  Vi får Googla. Helvete! Inget nät eftersom telefonen inte fungerar. Mobilen kontaktar 118118, och en mansperson som låter lite villrådig undrar:” Vad gäller saken?”  Jo jag vill ha kontakt med Televerket för felanmälan.” Gäller det Företag, privat eller annan abonnent”.” Skit i det Koppla mej till någon på televerket”.

Vi skall göra en sorglig historia kort. Efter att ha blivit skyfflad fram och tillbaka mellan Telia och Skanova , eftersom den ene ansåg att det var den andres ansvar, är nu ledningen på plats, efter fyra dagar. Det som tog en timme 1960 kräver nu en halv vecka och drygt det.

Det var bättre förr!

Entry filed under: Diverse.

Hur kunde det bli så här? Pappersexercisextremism

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Arkiv

Skriv i din e-postadress för att få notiser om nya inlägg på Gröna Köpingens Blogg!

Gör som 39 andra, prenumerera du med.

Kalender

mars 2017
M T O T F L S
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  


Humor
Fler besökare till bloggen
Blogglista.se


%d bloggare gillar detta: