Genialt

mars 30, 2017 at 6:00 f m Lämna en kommentar

Det är så bra att man inte tror det är sant. Äntligen något av värde för folkhälsan, främst den mental. Det har kommit till bloggens kännedom att driftiga personer i Skellefteå har startat något som kallas ”Gnäll- café.” Ett ställe där man kan slinka in på en kopp kaffe och tillsammans med likasinnade gnälla på allt och alla, samtidigt som man lyssnar på riktigt usel musik.  Vi är lite förbannade över att vi inte kommit på denna geniala idé själva.

Nu reses sig nackhåren på den del av befolkningen som alltid skall ”ligga i framkant”. Positivitetsmaffian som förgiftar tillvaron för oss vanliga dödliga som har en realistisk syn på tillvaron.” Inget är omöjligt. Nya friska tag. Se framåt. Du kan bara du vill. Vi ser inga hinder, bara möjligheter. Kämpa på, hej och hå!” Fy fan vilken rappakalja. Det finns hur mycket som helst som är fullständigt omöjligt. Flera millioner procent mer än det som är möjligt. Det som är möjligt är försumbart i jämförelse med det omöjliga

Att ha en orealistisk syn på de egna möjligheterna och vad som ligger inom räckhåll skapar frustration och elände när det visar sig att:” Va faen det gick ju inte. Jag är nog oduglig. Lika bra man fick dö” Sjuklig glättighet, framåtanda och optimism är ett hot mot den mentala folkhälsan.

Nej, låt oss syna pessimistens trivsamma vardag: ”Det här går nog inte. Detta duger jag inte till.” Om profetian slår in är ingen skada skedd. Man var ju beredd på ett misslyckande. Om det däremot går bra och man mot förmodan lyckas blir det ett fantastiskt lyft för självförtroendet: ”Titta jag kunde. Va bra jag är. Nu har jag gjort mig förtjänt av en pilsner. Att vara pessimistisk och gnällig skapar livskvalité.

Vår politiska organisation GAS (Grön ansamling) har efter omfattande, tidsödande och kostsamt värdegrundsarbete värkt fram våra nya ledord: ” Pessimist, javisst.” Inte så nytt kanske, men genialt.

 

 

Entry filed under: Diverse.

”En doft ifrån den fina världen”… Pissed off.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Arkiv

Skriv i din e-postadress för att få notiser om nya inlägg på Gröna Köpingens Blogg!

Gör sällskap med 39 andra följare

Kalender

mars 2017
M T O T F L S
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  


Humor
Fler besökare till bloggen
Blogglista.se


%d bloggare gillar detta: