Pedagogisk deckare

april 2, 2017 at 7:37 f m Lämna en kommentar

Vår bloggande kollega Jonny Nilsson på Mönsteråsbloggen skriver på sin andra deckare med beräknad utgivning i höst. Vi i GK bryr oss kanske inte så mycket om vad som händer och sker i omvärlden, med det skall bli skoj med ett nytt kriminellt porträttgalleri från grannsocknen. Bloggen tingar ett ex. redan nu.

GK- bloggen behöver också något att skriva om. I den mån det händer något, så är det inte så sensationell. Jo det är det kanske, men man har blivit lite avtrubbad av alla galenskaper, vidrigheter och missgrepp. Ja inte här i GK, utan utsocknes, ex. på andra sidan atlanten.

”Ge fan i att skriva din tjatiga gnällspik”, tycker kanske någon eller några. Det är inte så enkelt. Tangentbordet kärvar om det inte får sin dagliga motion. Trots att vi försökt att sköta servicen genom regelbunden smörjning med 5-56 så blir problemet bara värre. Vi måste skriva så att inte hela rasket klappar- och klibbar ihop fullständigt.

Därför skall också vi förfärdiga en deckare, denna gång i skolmiljö. ”Lära för livet” brukar det heta, men vår berättelse vänder på begreppet så titeln blir:” Livat lärande.” Deckare förresten. Det kanske inte blir så mycket kriminellt men det handlar om en berättelse med viss verklighetsbakgrund. Ja kanske inte det heller, men en grund i alla fall.

Ni skall få följa en Mellanstadielärare (förlåt, pedagog) Vilgot Nesa i helg, söcken och töcken i en osminkad berättelse som ger en sann bild av en pedagogs liv och leverne på en friskola någonstans i riket. Start om några dagar.

Väl mött i katedern!

 

Entry filed under: Diverse.

Pissed off. Öppna landskap

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Arkiv

Skriv i din e-postadress för att få notiser om nya inlägg på Gröna Köpingens Blogg!

Gör som 39 andra, prenumerera du med.

Kalender

april 2017
M T O T F L S
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930


Humor
Fler besökare till bloggen
Blogglista.se


%d bloggare gillar detta: