Livat lärande. Del 3

april 10, 2017 at 11:26 f m Lämna en kommentar

Vi fortsätter vår redovisning av skolans porträttgalleri. Det är lite lättare att förstå vad som händer och sker om man har lite bakgrundsfakta om de medverkande. I dag har turen kommit till rektor Bernard Blomgreen

Bernard är nyss fyllda 60år och har framlevt 40 av dessa i hjonelag med hustrun Inga- Lill eller ”Lill-Inga” som hon kallas på grund av sin ringa höjd över havet. Däremot är hon tämligen omfångsrik vilket ger henne en fysisk styrka som inger respekt, framför allt hos Bernard.  Han är helt enkelt en klassisk toffelhjälte.  Det är till stor del Lill-Ingas förtjänst att Bernard nu är rektor. Hon hade alltid drömt om att få sitta på möten i ” Feministiska Syföreningen och skrodera om ” min man Rektorn”

Bernard började en gång i tiden som obehörig lärare men han kunde inte handskas med elever i undervisningssituationer. Han var kort och gott en tämligen oduglig pedagog som gjorde allt för att slippa undervisa. Han engagerade sig fackligt och med tiden tog detta det mesta av arbetstiden.

När dåvarande rektor gick i pension sökte Bernard tjänsten, starkt pådriven av Lill-Inga. En lite halvtrött antagningsnämnd stirrade sig blind på de fackliga meriterna och förutsatte att hans vana vid sega fackliga förhandlingar och trilskande parter skulle göra honom till en utmärkt chef. Han fick jobbet.

Han har i grund och botten en liten streberådra i sig och han älskar att visa makt och köra med sina undersåtar, samtidigt som han inser att det gäller att hålla lärarpacket på hyggligt gott humör så de inte gaddar sig samman och vänder sig mot överheten

”Söndra och härska” är en metod som Bernard tillämpar för att håll pedagogerna på mattan. Han har fått ett utmärkt hjälpmedel i de nya pengar som skall fördelas inom lärarkollektivet.  Lönepåslag fördelas så ojämnt och orättvist att alla lärare numera tittar snett på varandra och det är tämligen tyst kring fikaborden. Med ett undantag: Louise Flams. Hon pladdrar på som vanligt eftersom hon tillhör de som gynnats tack vare sin svada vid löne- och medarbetarsamtalen.

Vi kan sammanfatta och påstå att det finns bättre rektorer än Bernard Blomgreen. Dock inte enligt skolans huvudman .Han är blint lojal och lyder makthavarnas minsta vink. Detta tar han igen genom att i sin tur slå hårt neråt, som hämnd.  Bernard är urtypen för en lite karriärsugen, men i grunden oduglig rektor och chef.

Entry filed under: Diverse.

Förtroendebarometern 2017 Bevakning

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Arkiv

Skriv i din e-postadress för att få notiser om nya inlägg på Gröna Köpingens Blogg!

Gör som 39 andra, prenumerera du med.

Kalender

april 2017
M T O T F L S
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930


Humor
Fler besökare till bloggen
Blogglista.se


%d bloggare gillar detta: