Bevakning

april 11, 2017 at 6:19 e m Lämna en kommentar

Vi har precis avverkar 18- nyheterna på TV1 och vi kan notera att bevakningen av attentatet på Drottninggatan nu antagit lite mer normala proportioner.

Det är tragiskt när människor dödas och kommer till skada, oavsett var det sker och hur många som drabbas. Hemskt. Med risk att bli missförstådd vill jag dock mena att det gick lite till överdrift med bevakningen, och hur kom alla alarmerande nyheter till. Det rapporterades om skottlossning i centrala delar av staden och sett i ljuset av detta är det begripligt att polisen ville utrymma staden. Om de inte hade agerat, och det hade börjat vina kulor kors och tvärs så hade de legat illa till. Nu blev det dessbättre inte så. Ryktet om skottlossning påstods härstamma från Aftonbladet. Det rapporterades om fler gripanden, och att det var fråga om en terrorattack var ställt bortom allt rimligt tvivel. Jag har inte lyssnat på alla nyheter, så en sak har undgått mig: Har någon terrororganisation tagit på sig ansvaret?

Den gripne har erkänt och så långt är allt bra. Det meddelades i nyhetssändningen att han skall genomgå liten sinnesundersökning, och det låter nog välbetänkt.  Om det anordnades vadslagning, vilket Gud förbjude, skulle jag sätta en slant på att det helt enkelt handlar om en virrpanna som kanske inte har så stark koppling till terrororganisationer. Jag hoppas att jag har rätt.

En undran till. Vid manifestationen på Sergels torg samlades tiotusentals människor för att hedra offren. Vilken koll hade man på att det inte nästlat sig in någon självmordsbombare med en Fjällrävenryggsäck proppfull med spikbomber? Usch! Hemska tanke.

 

Entry filed under: Diverse.

Livat lärande. Del 3 Livat lärande. Del 4

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Arkiv

Skriv i din e-postadress för att få notiser om nya inlägg på Gröna Köpingens Blogg!

Gör som 39 andra, prenumerera du med.

Kalender

april 2017
M T O T F L S
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930


Humor
Fler besökare till bloggen
Blogglista.se


%d bloggare gillar detta: