God Påsk!

april 13, 2017 at 5:49 e m 2 kommentarer

God Jul och glad Påsk. Varför heter det så? Kan inte julen vara glad och påsken god? I år kör vi med ”God påsk”, bara för att vara lite trendigt oppositionella.

God påsk, är för Bloggen lagom kokta ägg. Gulan skall vara lös, men vitan fast och fin, annars blir det lite snorigt. Naturligtvis inlagd sill i olika former. Löksill är en favorit som passar till allt. Han ni provat löksill och jordgubbsglass? (Gör inte det. ”Passar till allt” var nog vid närmre eftertanke en överdrift.) Överdrift påminner om lösdrift, vilket i sin tur för tankarna till kor och mjölk. Drick för allt i världen inte mjölk till påskmaten. Det är hasard med hälsan.

En bit flatrökt ål tynger inte samvetet, trots att ålen är rödlistad. Inlagd strömmingsflundra är ett måste. Det finns mer, men allt skall ovillkorligen sköljas ner med en god Lager och en sexa OP om man är mån om hälsa och välbefinnande.

Påskriset på bordet skall bloggen ge en nygammal användning. Riset söker sina rötter i 1600-talet då det var tradition att husfadern risade de övriga familjemedlemmarna för att erinra om Jesu lidande.  Vi i ”Patriarkala Klubben” (PK) skall återinföra denna trevliga tradition som visar omgivningen vem som bestämmer i en väl fungerande familjekonstellation.

God påsk, önskar vi våra bägge läsare!

Entry filed under: Diverse.

Livat lärande. Del 4 Kort långfredag

2 kommentarer Add your own

 • 1. Anders Johansson  |  april 13, 2017 kl. 8:56 e m

  Vi Mönsteråsare önskar våra kära grannar i GK en både god och glad påsk. I vår kommun låter vi dock påskriset stå kvar i vasen och tar med viss bestämdhet avstånd från den ovan beskrivna sedvänjan.

  Gilla

  Svara
 • 2. Gröna Köpingen  |  april 14, 2017 kl. 6:18 f m

  Det ena goda förskjuter inte det andra. Man kan ha två ris. Det i vasen kan med fördel pyntas med fjädrar från inhemska kycklingar som ändå fått sätta livet till. Varför vet jag inte. En ganska intetsägande kost. Fasan är bättre, eller varför inte gris.
  God påsk!

  Gilla

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Arkiv

Skriv i din e-postadress för att få notiser om nya inlägg på Gröna Köpingens Blogg!

Gör som 39 andra, prenumerera du med.

Kalender

april 2017
M T O T F L S
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930


Humor
Fler besökare till bloggen
Blogglista.se


%d bloggare gillar detta: