Kort långfredag

april 14, 2017 at 11:26 f m Lämna en kommentar

Numera går tiden rasande fort, oavsett veckodag. Annat var det förr, på den gamla goda tiden, då timmarna släpade sig fram på långfredagen. Allt roligt och glättigt var bannlyst. Ingen bio, ingen dans och det var bara allvarstyngda program på radio och TV. Ingen Jazz, ingen Blues. Hade man tur kunde man få höra Sibelius eller Stenhammar annars var det bara dystra molltoner. För all del. ”Finlandia” är lite svårmodigt men djävligt vackert. Finnarna är duktiga, eller var i det här fallet.

En sak är säker. Man hade aldrig sänt ett program som ” Tro, hopp och kärlek”. Detta med omsorg, dels om prästerskapet, dels om den goda smaken. Vad håller SVT på med nu för tiden?  Vi sa att finnarna är duktiga.  Inte riktigt alla. Vad är det för fel på Mark Levengood?  Är han stelopererad i munvinklarna? Personer som ler och flinar ständigt litar vi inte på. Lite bilhandlarmentalitet.

Lite positiva kanske vi skall vara trots allt. Det är bra att man i ”Tro, hopp och kärlek” visar att det finns lite normal sexualitet bland prästerskapet. Detta som motvikt till pedofilerna i det katolska träsket.

prastGod Påsk!

Entry filed under: Diverse.

God Påsk! Morgonstund….

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Arkiv

Skriv i din e-postadress för att få notiser om nya inlägg på Gröna Köpingens Blogg!

Gör som 39 andra, prenumerera du med.

Kalender

april 2017
M T O T F L S
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930


Humor
Fler besökare till bloggen
Blogglista.se


%d bloggare gillar detta: