Väggen och Valborg

april 30, 2017 at 1:15 e m Lämna en kommentar

Motion skall vara nyttigt, sägs det.  Om inte annat så bör man gå några minuter varje dag. Med eller utan stavar. Vi tycker oss noterat en minskning av stavgången och kanske också själva promenerandet. Man en sak har ökat dramatiskt: Man ”går i väggen” i aldrig tidigare skådad omfattning. Varför? Ja säg det. Stora krav? Egna och från omgivningen.

Man minns datorernas barndom. En tid som framstår i löjets skimmer. Alla var så fruktansvärt ”på”. Allt var såååååååååååå roligt. Det fanns ingen anledning att vila sig. Man förbannade att ett dygn bara innehöll 24 timmar. Arbetstimmar.  De som inte sov över på jobbet ansågs lite arbetsskygga. Man sov kanske en liten stund på någon soffa men man slösade inte bort tid på resor till och från arbetet.

För helvete! Till och med Birgersöner i orange fiberpäls borde begripit att detta inte skulle hålla i längden. Det gjorde det inte heller och det finns gott om märken i ” väggen” efter överambitiösa datanissar.

Jag känner en gammal pensionerad lärare. Mannen i fråga ser kanske inte fram mot finalen men det skrämmer honom inte. Jo en sak: Han fasar för att representanter för gamla arbetsgivare skall stå vid kistan och hulka:” Han vigde sitt liv åt skolan”

Vi har fått en trevlig, men kort, jordevandring mellan två oändligheter. Då är det vår skyldighet att ta vara på den tiden på bästa sätt. Vi skall glädja oss åt nära och kära, goda vänner och bekanta och förhoppningsvis också själva vara till lite glädje. Men vi skall förbanne mig inte bränna ut oss för att tillfredsställa  arbetsgivare  av olika slag. Jo, vi skall göra skäl för lönen, men inte brännas ut.  Möjligtvis upp, när det är så dags.

I kvällningen skall vi glädja oss åt andra flammor. Hoppas vi. Kanske blir det lite smolk i glädjebägaren när ruvande gräsänder kastar sig av redet för att undgå elden. Gräsänder, och för den delen också andra fåglar, häckar med förkärlek i rishögar. Även i Valborgs brasa.

Glöm inte att demonstrera i morgon. Bloggen skall göra så. Vi vet bara inte vad vi skall demonstrera mot.

 

Entry filed under: Diverse.

Livat lärande. Del 10 Livat lärande. Del11

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Arkiv

Skriv i din e-postadress för att få notiser om nya inlägg på Gröna Köpingens Blogg!

Gör som 39 andra, prenumerera du med.

Kalender

april 2017
M T O T F L S
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930


Humor
Fler besökare till bloggen
Blogglista.se


%d bloggare gillar detta: