Glatt på isen

maj 23, 2017 at 2:47 e m Lämna en kommentar

Med stigande ålder har engagemanget när det gäller ex. hockey svalnat. Det är inte längre någon katastrof om Tre Kronor skulle förlora.

Men det är jättekul att de vann årets VM. För en gång skull orkade man sitta uppe och se när de spöade Canada och blev världsmästare. Visst. Det kunde gått hur som helst och om Canadas stolpskott hade gått innanför målramen hade nog lönnlöven vunnit    .
Då hade det varit andra tongångar och man hade pratat om övervärderade NHL- proffs och Grönborg hade betraktats som oduglig .Så liten är marginalen mellan succé och fiasko.

Ibland hör man att en viktig match inte skall avgöras genom straffar. Det anses för slumpartat. Skitsnack. En match är full av slumpartade moment, stolpe ut eller in, och fem straffar är inte mer  hasard än stolpe ut/in. Vi gläds med Grönborg och spelarna: Duktiga grabbar värda en eloge.

Sveriges bästa spelare är dock Mikael Renberg. Ja, jag vet att han slutat men som expertkommentator och bisittare är han outstanding. Kunnig, sansad och klok.

Vi önskar att vi kunnat säga samma sak om Wikegård. Det kan vi inte. Han rår inte för sitt utseende men hans blick är inte att leka med och skvallrar om ett eldfängt och oberäkneligt själsliv.

Nej, mer Renberg i rutan. Eller Leif GW. Då finge spelarna dra ner på tempot om han skulle hinna med att kommentera.  Men han skulle göra det bra. Långsamt men bra.

Entry filed under: Diverse.

Bevingat Winnersmäck

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Arkiv

Skriv i din e-postadress för att få notiser om nya inlägg på Gröna Köpingens Blogg!

Gör som 39 andra, prenumerera du med.

Kalender

maj 2017
M T O T F L S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  


Humor
Fler besökare till bloggen
Blogglista.se


%d bloggare gillar detta: