En solskenshistoria

maj 31, 2017 at 3:37 e m Lämna en kommentar

Så kom då äntligen några droppar regn. Inte mycket, men så pass att det slog ner dammet. Skulle det regna också i morgon så kommer ett lite egendomligt fenomen  visa sig. I varuhusköer, på caféer etc. kommer, mestadels damer, att jämra sig: ”Det är för tråkigt. Aldrig något fint väder, bara regn och rusk”.

Vad är detta för individer? Jo det är kvinnor som inte insett att det största hotet mot hälsa och välbefinnande är: Solen.

Man ser dem överallt. Dessa f.d. vackra flickor som man tittade efter, innan man blev gift, och innan deras för så fagra ansikten förvandlats till mastodontiska russin. Nu menar ni kanske: ”Det är väl deras ensak om de vill sola och känna sig fräscha?”  I helvete heller. Hängivna soldyrkare hamnar förr eller senare som patienter på någon hudvårdsklinik där man konstaterar Malignt melanom som en följd av solandet. Lidande för individen, och stora kostnader för samhället, som drabbar också min plånbok i form av skattepengar till sjukvården.

”Men det är väl snyggt, med unga solbrända kroppar”. Visst. Jag kan hålla med en god vän som brukar säga: ”Det är aptitligare med välstekt brunt fläsk än vitt och sladdrigt”. Men, det är innan russinstadiet.

Vi skall senare fördjupa oss i denna problematik och ta kontakt med Malin Mehlanom, chef för Hudcentralen vid sjukstugan i Gröna köpingen. Hon skall ge soldyrkare på huden, och presenter fakta som kommer att skrämma alla in i skuggan. Kanske inte riktigt alla. De genuint obegåvade kommer att sitta kvar.

 

Entry filed under: Diverse.

Blåsfestivalen Väderspänning

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Arkiv

Skriv i din e-postadress för att få notiser om nya inlägg på Gröna Köpingens Blogg!

Gör som 39 andra, prenumerera du med.

Kalender

maj 2017
M T O T F L S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  


Humor
Fler besökare till bloggen
Blogglista.se


%d bloggare gillar detta: